Performanță la judo. România, medalie de argint şi bronz

România a obținut o medalie de argint la judo, prin Ramona Micula, și una de bronz la natație, prin Ana Iulia Dascăl, miercuri, în a treia zi de competiție a ediției de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Gyor (Ungaria).

Ramona Micula a câștigat medalia de argint la categoria 52 kg. Componentă a clubului CȘS Focșani, Ramona Micula a învins-o în primul meci pe Valentina Troșka (Belarus), în sferturi a trecut de Szofi Ozbas (Ungaria), iar în semifinale a câștigat prin ippon întâlnirea cu elvețianca Manon Monnard, informează Realitatea.

În finala cu israelianca Gefen Primo, Ramona Micula a cedat după 3 minute de luptă, terminând concursul pe treapta a doua a podiumului, dar aducând prima medalie pentru judo-ul românesc la FOTE.

În competiția de judo din Ungaria alți trei români au terminat întrecerea în apropierea podiumului. Anamaria Stroe a încheiat concursul de la categoria 40 kg pe locul 5, iar Ana Sârbu (44 kg) și Maria Dumitru (48 kg) au ocupat locul 7.

Joi intră pe tatami alți 4 judoka români : la feminin Paula Gliga la 57 kg și Ilaria Toma la 63 kg, iar la masculin Andrei Pîrloga la 73 kg și Dănuț Pechea la 81 kg.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor, în întrecerea de judo participă 326 de sportivi din 47 de țări, conform Agerpres.

De asemenea, Raicu Alexandru, la categoria 73 de kilograme, a obţinut medalia de bronz la Jocurile Francofoniei, la Abidjan (Cote d'Ivoire).

Altfel, la proba de înot de la FOTE Gyor, în proba feminină de 100 m liber, Ana Iulia Dascăl a intrat în posesia medaliei de bronz, fiind cronometrată în finală în 56 sec 63/100.

Ana Iulia Dascăl, purtătoarea de drapel a delegației României la ceremonia de deschidere, se calificase în finala probei de 100 m liber, cu al treilea timp din semifinale, 56 sec 85/100. Ea obținuse al treilea timp și în calificări (57 sec 29/100). Sportiva este legitimată la CSU Cluj-Napoca.

România participă cu 77 de sportivi la FOTE Gyor 2017, la atletism, ciclism, gimnastică, handbal, înot, judo, kaiac-canoe, tenis. La Tbilisi, în 2015, România a cucerit 10 medalii (3 de aur, 5 de argint și 2 de bronz).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel