Pepenele galben, leac pentru tiroidă

Steluța Indrei / 09 aug 2018 / 21:40 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Alimentația bogată în nutrienți care ajută glanda tiroidă este o măsură importantă atât pentru pacienții cu hipotiroidie, cât și cu hipertiroidie. Unul dintre alimentele recomandate este pepenele galben. 

Pepenele galben, unul dintre cele mai apreciate fructe de sezon, s-a dovedit un aliat al persoanelor care au probleme cu tiroida. 

Potrivit unor studii ale cercetătorilor francezi, pulpa fructului de pepene galben conţine principii active cu structură asemănătoare tirozinei, care pot modifica activ secreţia glandei tiroide. Mai exact, aceste substanţe influenţează direct iodarea tirozinei, procesul care ajută la fabricarea hormonilor tiroidei în ţesutul glandei.

Benefic atât în hipotiroidie, cât și și în hipertiroidie

În cazul în care există un deficit de secreţie tiroidiană, adică hipotiroidie, principiile active din pepenele galben se fixează pe suprafaţa celulelor secretoare şi le obligă să fabrice hormoni. În cazul în care secreţia şi eliberarea de hormoni tiroidieni sunt mai intense, adică hipertiroidie, aceleaşi principii blochează mecanismul celular de eliberare a tiroxinei.

Pentru reglarea activității tiroidiene se recomandă un consum mediu de 400-600 de grame de pepene galben pe zi. 

Alte surse naturale de tirozină sunt carnea de curcan și albușul de ou. 

Prin efectul de reglare asupra tiroidei este asigurată și buna funcționare a altor glande, influențate de hormonii tiroidieni, cum ar fi glandele sexuale, hipofiza și hipotalamusul endocrin.

Pepenele galben, compoziție

Pepenele galben, la fel ca pepenele roșu, conține multă apă și nutrienți. Constituie o sursă excelentă de betacaroten, vitamina C, potasiu, cupru și vitamine din complexul B (tiamină, niacină, vitamina B6 și acid pantotenic).

Combinația dintre potasiu și conținutul ridicat de apă al pepenelui galben reglează tensiunea arterială. Pepenele galben este și un excelent aliment pentru detoxifiere, stimulând eliminarea toxinelor pe cale renală datorită apei și pe cale digestivă datorită fibrelor. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25