Pentru Tismăneanu, Băsescu este singurul Maniu al prezentului

Politologul Vladimir Tismăneanu îl ridiculizează pe premierul Victor Ponta pentru comaparația pe care acesta a făcut-o între cazul lui Adrian Năstase și cel al Iuliei Timoșenko. Declarația prim-ministrului este deplasată, în opinia profesorului, care crede că o absurdul comparației cu politicianul ucrainean ar fi fost depășit doar de o paralelă între Năstase și Iuliu Maniu. Într-un articol publicat la sfârșitul lui 2012, Vladimir Tismăneanu reușea "sacrilegiul", găsind un lider politic al prezentului care să se compare cu țărănistul: Traian Băsescu.

6 ianuarie 2014, contributors.ro -   "Batjocorind simtul realitatii, logica si istoria, Victor Ponta il glorifica pe Adrian Nastase drept “detinut politic”. Vrea sa-l transfigureze in martir. Il compara cu Iulia Timosenko. Nu vreau sa jignesac pe nimeni, dar cred ca avem de-a face cu un caz de autism politic. Crede Victor Ponta ca Uniunea Europeana va accepta aceasta analogie aberanta? Crede ca romanii se vor lasa prostiti cu asemenea baliverne? Crede ca suntem cu totii infantilizati, mancurtizati, spalati pe creier? Noroc ca mitomanul nu-l compara pe colectionarul de mita cu Iuliu Maniu, cum a facut-o Lucia Hossu-Longin intr-unul din cele mai rusinoase momente ale acestui timp al nerusinii"

12 decembrie 2012, hydepark.ro - "Revenirea la timpuri de trista amintire se petrece vertiginos. Renasc metodele staliniste. Libertatea presei este, pentru uselisti, libertatea de a-i ridica in slavi pe Ponta si pe Crin, eventual pe Felix, dar mai ales de a-l ataca pe Traian Basescu, zi de zi, ceas de ceas, secunda de secunda. La fel cum presa comunista ii demoniza pe liderii partidelor istorice in anii 1944-1947. Vizibil si invizibil, renasc tehnicile de suprimare a libertatii de expresie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel