Pentru ce pledează Klaus Iohannis. "Cu atât mai puțină corupție"

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, marţi, pentru un parteneriat real între administraţia publică centrală şi locală şi cetăţeni, astfel încât România să devină o ţară în care oamenii să se bucure de respect, iar elevii de şanse egale, indiferent de zona din care provin.

"Poate unii cred că succesul în administraţia locală este legat de bani, culoare politică sau alte circumstanţe exterioare. Eu aş spune ceva diferit: condiţiile performanţei în administraţie şi, deopotrivă, în politică ar trebui căutate mai ales în altă parte - în transparenţă, integritate şi parteneriat. Acestea ar restabili încrederea între administraţie şi cetăţeni acolo unde ea s-a pierdut şi o vor întări acolo unde ea există. Să vorbim puţin despre fiecare dintre ele. Cu cât mai multă transparenţă, cu atât mai puţină corupţie. Este o ecuaţie simplă, dar care necesită responsabilitate şi voinţă. Sunt convins că poate exista mai multă transparenţă la toate nivelurile (...) şi că soluţiile luate prin consultare şi deschidere sunt mai eficiente pe termen lung decât altele", a subliniat președintele la Forumul Administraţiei Publice, organizat de Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, potrivit Agerpres

Klaus Iohannis a precizat că, pentru el, integritatea are mai multe valenţe.

"Înseamnă corectitudine, respect pentru banul public, pentru lege şi mai ales pentru cetăţeni. Nimic nu funcţionează fără integritate. În acelaşi timp, e greu de conceput o dezvoltare reală în absenţa unui parteneriat între autorităţile publice şi cetăţeni, dar şi a unui parteneriat între administraţia locală şi administraţia centrală. Putem vorbi astăzi de o maturizare democratică a electoratului. Cetăţenii sunt mult mai atenţi, mai implicaţi, mai informaţi, îşi cunosc bine drepturile, obligaţiile şi rolul pe care îl au în democraţie. Reconectarea administraţiei publice cu cetăţenii într-un parteneriat în care aceştia se simt cu adevărat reprezentaţi, iar instituţiile statului lucrează în interesul comunităţii este una dintre mizele majore nu doar ale anului electoral 2016, ci şi ale mandatului pe care dvs. îl aveţi în faţă. Cetăţenii vă pot fi parteneri şi pot fi angajaţi în proiectele şi deciziile care privesc comunitatea lor", a mai precizat Klaus Iohannis.

[citeste si]                

"Am vorbit în aceste zile despre un nou proiect de ţară post-aderare care să stabilească rolul şi obiectivele României în UE pe termen mediu şi lung. Sunt dator să spun că, în opinia mea, există cel puţin două obiective care nu au cum să lipsească dintr-un asemenea proiect - reducerea decalajelor de dezvoltare pe regiunile României şi, doi, administraţie publică eficientă capabilă să pună cetăţeanul pe primul loc şi să ofere servicii publice de calitate. Aş vrea ca atât în municipii, cât şi în cel mai îndepărtat sat din provincie, cetăţeanul să beneficieze de servicii de calitate, să găsească rezolvări rapide la problemele lui, să fie tratat cu promptitudine şi respect şi să nu fie plimbat între ghişee. Îmi doresc ca un elev care învaţă într-o şcoală dintr-un sat de provincie să aibă condiţii decente şi şanse egale faţă de unul care învaţă într-un mare oraş. Tocmai pentru a rezolva astfel de lucruri şi pentru a răspunde la nişte nevoi reale, e important ca între administraţia centrală şi cea locală să existe un adevărat parteneriat funcţional. O Românie în care nu mai sunt şcoli fără autorizaţie sanitară ar fi un exemplu cât se poate de concret şi relevant şi o expresie clară a unui asemenea parteneriat. Readuc în discuţie acest subiect ca dascăl, ca fost primar şi mai ales ca preşedinte, în condiţiile în care doar vacanţa de vară ne desparte de deschiderea noului an şcolar", a spus preşedintele Klaus Iohannis. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy