EXCLUSIV  Pensionară, mesaj pentru Iohannis și o declarație neașteptată despre Dragnea-VIDEO

La Piața de la Gorjului, joi, am găsit-o pe Maria, o bătrânică de 75 de ani, din Târgoviște, care vindea linguri, așezată pe o bordură, într-un frig de înghețai. Pensia de 500 de lei nu o ajută cu mare lucru și, pentru a putea să supraviețuiască, vinde linguri făcute de mâinile ei muncite. De la 11 ani se ocupă de meșterit. Vindea o lingură cu trei lei. Lumea se oprea, întreba cât costă, unii cumpărau, alții își vedeau de drum.  

(w670)

Vorbește cu drag despre lingurile la care muncește cu mare greutate. Mâinile îi stau mărturie că nu este ușor să faci astfel de lucruri. "Mi-am cumpărat lemne din banii de pe linguri. Am 500 de lei pensie. Plătesc antena, îmi iau mâncare, iau și medicamente și îmi mai ajut și nepoții. Nu îmi ajung banii. Eu am fost învățată să muncesc și am muncit mult. Dumnezeu a avut grijă de mine. Munceam pe ploaie, pe ninsoare. Nu mai pot de picioare, de burtă, acum mi-e frig", ne-a povestit bunica.

După ce am vorbit despre linguri, am ajuns la politică. "Da, am mers la vot. Nu mai știu cu cine am votat. Nu mai țin minte. Mă învață copiii. Nu îmi place cum a ajuns țara. (...) Eu nu am vrut niciodată ajutor social. Mai bine, lasă. Munca mea e munca mea. M-am descurcat cum am putut. Mă uit că în sat la mine, nimeni nu a vrut să îmi taie, cu drujba, niște lemne. Am rugat un tânăr să mă ajute și mi-a zis că nu pentru că 'îl părăște lumea că ia și bani de la mine, dar și ajutor social'. Îi era teamă că nu îi mai dă ajutor social dacă mă ajută. Degeaba i-am spus că nu voi spune că i-am dat bani, ci voi zice că m-a ajutat el, că așa a vrut. Nu a vrut mă-sa mare să-l lase. Are 27 de ani. Trebuia să meargă la muncă pentru că este voinic, bărbat", ne-a spus Maria.

Bătrânica ne-a povestit și ce urmărește la televizor.

"Mă uit la 'Te vreau lângă mine'. Nu mă uit la emisiuni politice. Da, îmi place de Iohannis. Este un om serios, judecă bine, dar sunt mulți pe lângă el și îl cam doboară. Ăilalți nu vor cum vrea el. Pe Dragnea nu îl cunosc. E ăla de a ieșit acum? Nu îl cunosc. Dacă nu mă uit la politică... O să îi zic nepotului să mi-l arate pe Dragnea. Îl cunosc doar pe Iohannis. Mai e unul tânăr. Nu Victor Ponta! De el nu îmi place! Mai e și Bălcescu printre ei. Adică Băsescu! Ăla mai este printre ei, dar nu mai are forță, acum este jos. Iohannis ăla este bun. Dacă ar mai fi doi ca el... i-ar dărâma. Pe premier nu îl știu", ne-a zis Maria.

(w670)

Bătrânica a avut și un mesaj pentru Klaus Iohannis: "Să îl ducă Dumnezeu cu bine și să facă țara asta mai bine! Și să-i îmbuneze pe toți, așa după cum este el!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel