Pensiile speciale, supraimpozitate. Gabriel Zetea (PSD): O formă de justiţie socială

Florin Răvdan / 02 aug 2019 / 21:38 Salveaza PDF Comentarii
Gabriel Zetea
Descriere foto: Gabriel Zetea

Liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a afirmat că supraimpozitarea pensiilor speciale nu este altceva decât o formă de justiţie socială.  

”Majoritatea populației a resimțit o puternică injustiție socială când a văzut cât de mari sunt pensiile unor categorii profesionale pentru care pensia nu se bazează pe contributivitate, respectiv lucrători în serviciile secrete, magistrați, militari, polițiști, politicieni.

Sentimentul de inechitate socială era legat de pensiile extrem de mari care au fost înregistrate la vârful acestor categorii, iar măsura Guvernului urmărește asigurarea echității sociale în raport cu nivelul pensiilor din România. Era inechitabil ca anumite pensii speciale din România să fie mai mari decât salariile unor directori de bancă din străinătate, în condițiile în care în România pensia medie este de 1.227 lei”, a declarat vicpreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea.

Varianta de impozitare a pensiilor speciale prevede ca pensiile până în 2.000 de lei să nu fie impozitate, cele între 2.001 și 7.000 de lei să fie impozitate cu 10%, pensiile cuprinse între 7.001 și 10.000 de lei să fie impozitate cu 30%, iar ce depășește 10.000 de lei să fie impozitat cu 50%.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26