Pensiile speciale ale magistraților, păstrate. Țuțuianu: Căutăm soluții

Magistrați
Magistrați

Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării Naționale a declarat că Ordonanța de Urgență pregătită de Guvern nu va modifica legea pensiilor speciale pentru magistrați. 

Țuțuianu spune că Ministerul Muncii caută alte soluții pentru modificarea legii pensionării magistraților. 

"În ordonanța de urgență nu vom aborda pensiile magistraților pentru că sunt două decizii ale Curții Constituționale pronunțate pe acest subiect și Ministerul Muncii mai analizează variantele de a corecta și aceste pensii," a precizat Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării Naționale la România TV.

Totodată, ministrul a precizat că de la începutul anului aproximativ 1200 de cadre militare au solicitat ieșirea la pensia. 

"Există tentația unor angajați ai Ministerului care ocupă funcții mari și au salarii mari de a ieși din sistem pentru a beneficia de actuala reglementare care evident este mai favorabilă din perspectivă personală. Pensia este mai mare decât salariul în plată ceea ce vine să arate că legea pe care dorim să o facem este absolut necesară. Din datele pe care am în acest moment, de la începutul anului au plecat din Armata Română circa 1200 de persoane," a mai spus Țuțuianu.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a anunțat la începutul săptămânii că Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență care va modifica anomaliile pensiilor speciale care ajung să fie mai mari decât salariile. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel