Pensiile pot fi mărite chiar dacă Băsescu RESPINGE bugetul. Vezi cum

223478-basescu-ponta-agerpres-resize
223478-basescu-ponta-agerpres-resize

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după ce Parlamentul a adoptat bugetul pentru 2014, că speră ca președintele Traian Băsescu să găsească "bruma de rațiune pe care nu o are în ultima perioadă". Premierul i-a transmis președintelui că poate să retrimită bugetul "ca să-și facă omul ambiția", dar să treacă Legea bugetului asigurărilor sociale, pentru a putea să fie mărite pensiile de la 1 ianuarie. 

"Există o singură variantă raţională pentru preşedinte şi poate că în al treisprezecelea ceas va găsi acea brumă de raţiune pe care din păcate nu o are în ultima perioadă: poate să promulge bugetul asigurărilor sociale - că sunt două legi separate - poate să promulge Legea bugetului asigurărilor sociale şi atunci, da, pot să dau pensiile mărite chiar de la 1 ianuarie şi eventual să retrimită bugetul ca să-şi facă omul ambiţia, să nu pară că e slab şi să critice cine ştie, doamna Udrea, că e prea slab", a declarat Victor Ponta, scrie Mediafax.

Premierul a fost întrebat dacă i-a propus acest lucru, marți, seară lui Traian Băsescu și a răspuns: "Nu, chiar acest scenariu nu. Acum am realizat, din punct de vedere procedural, dacă spune că se pot da pensiile mărite. Nu se pot da decât dacă domnia sa promulgă Legea bugetului asigurărilor sociale şi retrimite doar Legea bugetului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel