EXCLUSIV  Pensii uriașe, taxate. Pippidi propune supraimpozitarea extinsă la orice formă de lux!

Alina Mungiu-Pippidi
Alina Mungiu-Pippidi

Politologul Alina Mungiu Pippidi a vorbit, în cadrul interviurilor DC News, despre supraimpozitarea pensiilor mai mari de 10.000 lei, măsură propusă de ministrul Finanţelor ca parte a rectificării bugetare, şi a atras atenţia asupra lucrurilor care ar trebui, la rândul lor, supraimpozitate. 

"Se înţelege că ar fi anumite pensii care au venit ca nişte excepţii istorice. Toate pensiile au venit ca nişte excepţii istorice, pentru că toate s-au negociat de către cineva care avea putere într-un anumit moment. După părerea mea, am văzut că este un proiect de lege care spune că toate pensiile de peste 10.000 lei să fie impozitate 90 la sută. (...) Dacă e vorba doar despre ceea ce trece peste 10.000, e o idee bună", a declarat Alina Mungiu Pippidi. 

Supraimpozitarea, extinsă la lux

"Şi nu numai pensiile ar trebui impozitate. Maşinile foarte scumpe, iahturile, orice formă de lux dintr-o societate, şi averile foarte mari. Eu am fost de acord cu impozitul lui Francois Hollande la francezi, ca averile mari să fie impozitate. Chiar dacă nu a reuşit! Am intrat într-o staţie de benzină din judeţul Buzău, ceea ce mi se întâmplă cam la 10-12 ani, şi am întâlnit trei Porsche-uri şi vreo două Jeep-uri negre enorme. Mi-au atras atenţia pentru că un băiat de vreo 18 ani care conducea un Porsche a ieşit prin faţă, a tăiat linia dublă continuă, am stat în spatele lui cinci minute şi am observat ce maşină luxoasă are el. În timpul ăsta, am mai văzut vreo două maşini de 70.000 - 80.000 de euro, într-un judeţ de altfel sărac. Ce poţi face cu lucrurile astea? Mai există speranţa că vreodată o să poţi merge caz cu caz, individual în justiţie să arăţi că ăştia s-au îmbogăţit prin mijloace necuvenite în tranziţie? Nu! Cine a câştigat bani cu muncă la 18 ani nu calcă linia continuă. Evident, nu trebuie să îi taxezi pe oamenii activi, care au două, trei slujbe, ci pe cei care au averi!", a completat politologul. 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că va depune la parlament un proiect de lege potrivit căruia toate pensiile de peste 10.000 lei vor fi supraimpozitate cu 90 la sută. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel