Pensiile mai mari de 10.000 lei, supraimpozitate. Liviu Pop (PSD): Ăsta a fost motivul

Florin Răvdan / 19 iul 2019 / 17:45 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Pop
Descriere foto: Liviu Pop

Fostul ministru al educaţiei, Liviu Pop (PSD) a explicat de ce social democraţii au decis supraimpozitarea cu 90 la sută a pensiilor de peste 10.000 lei. Deşi iniţial se vorbea doar despre pensiile speciale, ulterior ministrul finanţelor a anunţat că toate pensiile care depăşesc această sumă vor fi supuse supraimpozitării. 

"Toată lumea beneficiază de un impozit de 10 la sută acum. Propunerea mea a plecat de la un calcul ipotetic. Un cetăţean al României care a ocupat postul de preşedinte al statului timp de 30 de ani ar beneficia de o pensie de 10.000 lei, de acolo am stabilit această limită.

O pensie de 10.000 lei pe lună este un venit mai mult decât decent în România, văzând care este situaţia sistemului de pensii. Ce este peste, vom impozita cu 90 la sută. Primele 10 pensii din România, care depăşesc suma de 20.000 şi care sunt pe bază de contributivitate, nu pensii speciale, toate sunt în sistemul bancar. Este enorm sau nu, asta vom dezbate în parlament. În toate ţările UE există impozitare diferenţiată pe sistemul de pensii", a declarat senatorul Liviu Pop. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26