PENSII SPECIALE. Orban: ”Bâlbâială inimaginabilă”. Bolojan: ”PSD a minţit”

Guvernul Tudose este crunt criticat din PNL, atât de liderul Ludovic Orban, cât și de prim-vicepreședintele Ilie Bolojan. 

”Este o bâlbâială inimaginabilă pentru un Guvern într-o ţară europeană. Totul se face prin hei rup, prin improvizaţie. Nu există niciun plan. În conformitate cu declaraţiile Ministerului Muncii, nu s-a avut în vedere impactul pe care îl are legea salarizării asupra pensiilor speciale, ceea ce mie îmi arată că acest Guvern nu mai trebuie să reglementeze, acest Guvern trebuie să plece acasă cât mai repede pentru că nu face altceva decât să creeze o criză gravă fără precedent în nişte domenii în care înainte de instalarea Guvernului era linişte şi toate lucrurile funcţionau bine”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament, întrebat cu privire la pensiile militarilor.

[citeste si]

Ilie Bolojan a adăugat: ”PSD, în toată campania electorală, nu a vorbit deloc despre faptul că va interveni asupra pensiilor speciale, că le va plafona sau că le va scădea. Se confirmă în aceste zile încă o dată că PSD a minţit în campania electorală cel puţin prin omisiune în acest caz electoratul, făcând vorbire exclusiv de majorările de pensii pe care le vor aplica atunci când vor veni la guvernare”.

El a subliniat că PNL respinge adoptarea de ordonanţe de urgenţă în cazul pensiilor de speciale. ”În ceea ce priveşte intervenţia prin ordonanţe de urgenţă, respingem această formulă de rezolvare, pentru că s-a dovedit şi în cazul legii salarizării unitare că făcută pe picior şi neestimând toate efectele pe care o lege le poate genera, s-au produs efecte negative în alte domenii şi la fel cum legea salarizării unitare prin creşterile de salarii în sistemul militar a generat şi majorarea pensiilor speciale, fără ca această majorare să fie luată în calcul de către Guvern la data respectivă şi estimată în bugete, ceea ce, după datele pe care le avem, generează deficite masive în bugetul de pensii, riscă să creeze altă situaţie în care acest tip de reglementare să fie făcută pe picior şi să aibă alte efecte. O discuţie onestă cu sindicatele, cu toţi cei care au un rol în stabilirea acestor pensii şi o reglementare a lor aşezată şi pe termen lung nu o respingem şi este varianta cea mai corectă. (...) Cea mai mai sănătoasă formulă de plată a pensiilor şi de sustenabilitate a acestui sistem în anii următori este plata funcţiei de contributivitate, iar pensiile speciale să fie într-adevăr o excepţie şi nu să se extindă la foarte multe categorii socio-profesionale”, a declarat Bolojan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel