PENSII SPECIALE. Eugen Tomac: PSD să rezolve dezmățul

Pensii
Pensii

România are nevoie de un sistem de pensii echitabil pentru toţi cei care au contribuit, iar problema pensiilor speciale trebuie rezolvată de PSD care a creat "acest dezmăţ", a afirmat, sâmbătă, preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac. 

El a spus, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii PSD au creat problema pensiilor speciale în ciuda avertizărilor fostului preşedinte Traian Băsescu şi a Guvernului Boc. 

"PSD face ceea ce ştie mai bine. Preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc spuneau că sunt lucruri exagerate în sistemul public de pensii, că nu poţi să ai o pensie mai mare decât salariul pe care l-ai avut. (...) Astăzi, când au venit (cei de la PSD - n.r.) la guvernare cu un program pe care l-au prezentat ca pe o Biblie care aduce lapte şi miere pentru români şi sunt puşi în faţa realităţii de a lua decizii, constată că nu au bani şi încearcă să rezolve o problemă pe care tot ei au creat-o", a susţinut Tomac, întrebat în legătură cu ordonanţa adoptată de Guvern pe această temă. 

El a mai spus că este nevoie de un sistem de pensii echitabil. 

"În chestiunea aceasta cu pensiile avem nevoie de un sistem de pensii echitabil pentru toţi cei care au contribuit. Nu avem nevoie de pensii exagerate. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt cât se poate de clare şi dezmăţul pe care l-au creat trebuie să îl rezolve ei", a adăugat Tomac. 

Guvernul a adoptat vineri o ordonanţă de urgenţă care stabileşte că pensiile de serviciu nu se vor mai majora, anual, prin raportare la creşterile salariale, ci doar în funcţie de coeficientul de inflaţie, aşa cum se procedează, în prezent, în cazul pensiilor reglementate de Legea 263/2010. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel