PENSII. Ponta: Nu s-a atins de nicio pensie specială. S-au modificat pensiile militare

Victor Ponta a explicat, revoltat, că Guvernul a modificat pensiile militare, nu pensiile speciale, deși întreg scandalul iscat a avut în centru pensiile speciale. 

”Pensiile speciale din această țară sunt pensiile parlamentarilor, magistraților, aviatorilor etc. Eu am înțeles ca Guvernul va acționa asupra pensiilor speciale, însă ordonanța modifică o lege a pensiilor militare de stat, care sunt altceva. Deci nu s-a atins nimeni de nicio pensie specială. S-a modificat legea 223/2015 care se referă la pensiile militare de serviciu, care au existat de la Alexandru Ioan Cuza și până azi și există în toate țările NATO”, a explicat fostul premier, la Realitatea TV. 

Victor Ponta a susținut că modificarea legii pensiilor militare ar fi trebuit supusă dezbaterii Parlamentului, întrucât ”sunt foarte mulți cu pensii mici, care au fost militari, și care sunt sancționați. De ce îi pedepsesc pe acești oameni, pentru că vrea Dragnea să-și schimbe niște chestori?”. 

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o Ordonanță de Urgență pentru modificarea legii pensiilor militare, document ce prevede ca pensiile să nu fie mai mari decât salariul avut în activitate iar actualizarea să facă în funcţie de rata de inflaţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel