Pensii polițiști, militari. Coarnă, ALARMĂ: Guvernul pregătește o ordonanță de urgență

Dumitru Coarnă, Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) spune că la viitoarea ședință de Guvern, Executivul pregătește o ordonanță de urgență prin care angajații MAI nu vor mai beneficia de actualul mod de calcul al pensiilor și al vârstei de pensionare. 

Dumitru Coarnă atrage atenția că pe data de 3 august, Guvernul urmează să adopte o ordonanță de urgență prin care se schimbă modul de calcul pentru pensiile polițiștilor. El face apel către toți angajații MAI să își depună dosarul de pensionare până pe data de 31 iulie pentru a putea beneficia de actuala lege de pensionare, care este mult mai favorabilă. 

"Despre legea salarizării (153/2017): 
Recomand tuturor polițiștilor care îndeplinesc condițiile de pensionare conform legii 223/2015 să depună rapoartele de deschidere și stabilire a dreptului la pensie cel târziu cu data de 31 iulie 2017.
”Pe surse”, prin OUG, în ședința de guvern din săptămâna viitoare, vor modifica legea pensiilor militare de stat, începând cu data de 1 august 2017. Va fi majorată vârsta concomitent cu micșorarea cuantumului pensiei.
Fac precizarea că polițiștii și personalul civil din MAI sunt singurii angajați din sistemul public cărora nu li s-au majorat salariile din 2008.
Trag concluzia că această putere politică acționează în logica: ”Dacă nu le-am majorat salariile, să le tăiem măcar pensiile”! se arată în mesajul lui Dumitru Coarnă. 

În acest moment, angajații din MAI și Armată pot beneficia de o pensie de până la 80 % din salariul brut, ceea ce înseamnă aproximativ 120 % din cel net. De asemenea odată cu creșterea salariilor în sistem, pensiile speciale urmează și ele să crească.

Odată cu adoptarea ordonanței pregătită pentru data de 3 august, toate aceste beneficii ar urma să dispară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel