Pensii plafonate la rectificarea bugetară. Mihai Fifor: Nu vine din nevoia de bani la buget

Mihai Fifor FOTO AGERPRES
Mihai Fifor FOTO AGERPRES

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a comentat la Antena 3 pe marginea declaraţiilor ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici, care a anunţat după CEx PSD că va propune plafonarea pensiilor speciale la rectificarea bugetară şi că va introduce o taxă de solidaritate pentru anumite pensii. 

"Această măsură, în momentul în care se va lua, nu provine din nevoia de bani la buget, cum s-a încercat să se acrediteze ideea, că nu ar mai fi bani la buget şi că noi căutăm soluţii disperate pentru a acoperi deficitul. Vă asigur că există bani şi pentru plata pensiilor şi a salariilor, a fost o idee cu rea voinţă introdusă în spaţiul public. În altă ordine de idei, este o idee discutată de mult în partid această suprataxare sau taxă de solidaritate aplicată pensiilor speciale din România. Este un lucru care vine să facă un pic de dreptate socială.

La urma urmei, cred că este important ca cei care au pensii peste 10.000 lei să poată fi impozitat, pentru că astfel se reaşează aceste categorii sociale în matca lor firească. Este vorba despre un semnal pe care PSD îl lansează în spaţiul public şi, dacă acest lucru va fi realizat, cu siguranţă va echilibra un pic situaţia pensiilor din România", a declarat Mihai Fifor la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel