Pensii pilonul 2. Tăriceanu, mesaj pentru contestatari

Călin Popescu Tăriceanu le transmite celor nemulțumiți de schimbarea modului în care se face contribuția la pilonul doi de pensii că ar putea să investească într-o pensie complet privată. 

"Noi am reformat sistemul de pensii și s-a introdus atât pilonul 2 cât și pilonul 3. Am auzit diverse critici legate de pionul 2. Pilonul 2 este o contribuție pe care o plătesc salariații, dar care este administrată privat. Există anumite semne de întrebare referitoare la eficiența acestor fonduri. Nu vreau să mă pronunț categoric, dar cei care sunt eventual preocupați de această problemă și au o anumită incertitudine au posibilitatea de a investi într-o pensie complet privată. Este o variantă foarte convenabilă, așa cum este și în alte țări și care reprezintă o completare necesară la pensia din sistemul public," a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Încă de anul trecut, Guvernul analizează posibilitatea ca  românii să decidă singuri dacă vor sau nu ca pensia lor să fie administrată şi de fonduri private, nu doar de către stat. Conform propunerii susținută de coaliția PSD-ALDE, banii celor care nu vor opta în mod express pentru a rămâne la pilonul doi de pensii, se vor muta la sistemul public de pensii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel