Pensii militari. Diferențele de bani, plătite marți

Peste 7.000 de pensionari militari au primit, marţi, de la Casa de pensii sectorială a MApN, diferenţele rezultate între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza unor acte normative adoptate ulterior, informează un comunicat de presă al instituţiei. 

Este vorba de Legea nr. 119/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare. Drepturile au fost achitate pentru punerea în aplicare a dispoziţiilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. 

Pentru 6.585 de pensionari, care au depus cereri până la data de 30 septembrie 2016, suma totală de plată a fost de 25,8 milioane lei, iar pentru cei 473 de pensionari care au depus cereri în perioada 1 octombrie 2016 - 30 septembrie 2017, suma totală de plată a fost de 3,5 milioane lei. 

Pentru cererile depuse în perioada 1 octombrie 2017 - 31 decembrie 2017, diferenţele aferente anilor 2011-2013, se vor plăti într-o singură tranşă în luna decembrie 2017. 

[citeste si]

De asemenea, Casa de pensii sectorială a MApN a achitat toate drepturile cuvenite urmaşilor personalului armatei decedat ca urmare a participării la acţiuni militare, precum şi ale soţului şi/sau ale copiilor personalului armatei încadrat în grad de invaliditate ca urmare a participării la acţiuni militare, în conformitate cu prevederile Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.88/2016, respectiv: pensii de urmaş, indemnizaţii şi burse de studii. 

La momentul actual, la nivelul Casei de pensii sectoriale, nu există întârzieri sau restanţe la plata drepturilor cuvenite pentru beneficiarii de pensii militare de stat şi alte drepturi sociale, se precizează în comunicat. 

În eventualitatea apariţiei unor neclarităţi sau nemulţumiri legate de cuantumul pensiilor sau al diferenţelor primite, Casa de pensii sectorială a MApN precizează că va asigura întregul sprijin pentru clarificarea cu celeritate a tuturor aspectelor ridicate de către pensionarii militari şi beneficiarii de drepturi sociale, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel