Pelerinaj de Sf. Dimitrie. Codruța Cerva, cu Constituția în mână, apel către Patriarhul Daniel. ”M-am săturat de atâta prosteală”

FOTO: Captură România TV
FOTO: Captură România TV

Cu Constituția României în mână, Codruța Cerva s-a arătat indignată de modul de organizare a pelerinajului de Sfântul DImitrie din Capitală, dar și de măsurile impuse de autorități. 

Codruța Cerva a intervenit în direct la România TV unde a reacționat cu privire la organizarea pelerinajului de Sfântul Dimitrie din Capitală. Cu Constituția României în mână, Codruța Cerva le-a cerut politicienilor să o citească mai des, dar a făcut și un apel către Patriarhul Daniel. 

”De fiecare dată o să vin cu Constituția României și mi-ar plăcea ca politicienii să citească cât mai des din această Constituție. Este legea supremă în România. Eu după asta mă ghidez. Vreau să subliniez Articolul 29, libertatea conștiinței. Un articol cât se poate de important care spune așa: ”Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale”, iar punctul 5 este cât se poate de relevant pentru domnul Patriarh Daniel, spune așa: ”Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate”. Acestea fiind spus, dacă cineva mai ține cont de Constituție în țara aceasta fac un apel către Patriarhul Daniel și îi adresez o întrebare. Dacă s-a greșit la Iași, dacă oamenii nu au fost pregătiți, dacă nu au făcut un protocol transparent și nu au lăsat credincioșii să intre la moaștele Sfintei Parascheva, de ce repetă greșeala și de data aceasta și în București? De ce Patriarhia încalcă Constituția României? De ce se dă la temelia credinței? Despre ce vorbim că eu m-am săturat de atâta prosteală. Cine a impus măsuri?”, a declarat Codruța Cerva. 

VEZI ȘI: Pelerinaj de Sfântul Dumitru în București. Patriarhia explică în ce CONDIȚII se va ține

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel