Cezar Preda îndeamnă românii să nu vină la referendum

Cezar-Preda
Cezar-Preda

Cezar Preda, prim-vicepreședinte al Partidului Democrat-Libreal (PDL), nu invită românii să voteze la referendum. El crede că aceștia sunt păcăliți și că, oricum, președintele suspendat Traian Băsescu "nu a încălcat Constituţia în aşa fel încât să-l cheme poporul la socoteală”, informează Mediafax.

Autor: Luiza Chiroiu

După ce Cristian Preda recunoștea zilele trecute că în PDL există lideri care vor să câștige referendumul pentru demiterea lui Băsescu prin lipsă de cvorum, astăzi a venit rândul prim-vicepreședintelui Cezar Preda să spună că nu îi poate chema pe oameni la vot pe 29 iulie pentru ca cineva să-i păcălească.

"Din acest referendum cei mai şifonaţi vor ieşi cetăţenii, nu politicienii. E o ipocrizie fără margini a celor doi, Ponta şi Antonescu. Eu am fost mereu la vot din 1990, dar acum nu am să invit pe nimeni la vot pentru că eu nu invit romanul ca cineva să-l păcălească. Eu vreau ca Traian Băsescu să-şi termine mandatul şi apoi ne alegem alt preşedinte”, a spus Cezar Preda.

Liderul PDL a precizat că și mass-media contribuie la starea de confuzie din societate, astfel că românii nu știu ce să voteze la referendumul pentru demiterea președintelui suspendat.

"Cetăţeanul român e total bulversat de dezbaterile pe televiziuni şi în presă făcute de politicieni, analişti şi jurnalişti. Nu va mai şti dacă să voteze Da sau Nu pentru că nu ştie ce urmează să se întâmple după aceea", a explicat Cezar Preda.

Mai mult decât atât, Preda consideră că organizarea referendumului nu este justificată, Traian Băsescu neîncălcând Constituția "în așa fel încât să-l cheme poporul la socoteală". Prim-vicepreședintele PDL consideră că cetățenii români ar trebui chemați la vot doar pentru modificarea Constituției sau în caz de trădare de țară.

”La referendum românul nu poate fi chemat decât când îşi schimbă Constitutia sau e trădare de ţară, incapacitate de plată a unei ţări, ruperea unei ţări, motive cu adevărat serioase la care să-i chemi pe oameni, nu să-i chemi când clasa politică nu poate să le rezolve problemele şi să-i faci pe ei responsabili, nu e corect”, a precizat acesta.

Opinia liberal-democratului Cezar Preda vine în totală contradicție cu a președintelui suspendat, Traian Băsescu, care afirma la dezbaterea GDS de miercuri, că  liderii  PDL riscă să intre în coliziune cu el dacă îi îndeamnă pe oameni să nu voteze la referendumul din 29 iulie, datoria sa fiind să cheme românii la urne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel