Pedeapsa cu moartea fierbe Parlamentul European. Viktor Orban a stârnit reacții aprinse

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a apărat marți, în Parlamentul European, dreptul țării sale de a dezbate reintroducerea pedepsei cu moartea. 

Declarația premierului Viktor Orban a stârnit reacții aprinse din partea unor aleși europeni.  Comisia Europeană a reacționat și a reamintit că abolirea pedepsei cu moartea este "o condiție prealabilă pentru aderarea la UE" și pentru a rămâne în blocul comunitar.

Prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, a subliniat, marți, în prezența lui Viktor Orban, că "reintroducerea pedepsei capitale ar duce la aplicarea articolului 7 al tratatului" fondator al UE, respectiv la sancțiuni împotriva Budapestei. Dacă va fi cazul, "nu vom ezita nicio secundă" să declanșăm această procedură, a avertizat el.

"Nu totul este scris în marmură, sunt reguli scrise de om și nu de Dumnezeu deci ele pot fi modificate", a replicat Viktor Orban. "Ne vom bate pentru această libertate fundamentală care este libertatea de a gândi", a insistat prim-ministrul de la Budapesta.

"Vă antrenați țara într-o derivă autocratică total incompatibilă cu valorile noastre umaniste și democratice europene", a spus fostul șef al diplomației belgiene și fost comisar european, Louis Michel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel