PE, rezoluție România. Răzvan Popa: TOTAL nejustificată!

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa consideră că o eventuală rezoluție a Parlamentului European cu privire la situația din România ar fi total nejustificată.

Răzvan Popa subliniază că există un dialog normal între autoritățile de la București și cele de la Bruxelles, iar România nu a înregistrat niciun fel de derapaj de la principiile europene. Pe de altă parte, singurul eurodeputat român care a acceptat să fie raportor pe această rezoluție este Monica Macovei, un personaj nociv care s-a remarcat doar prin repetatele atacuri împotriva României.

Rezoluție total nejustificată

"O astfel de rezoluție, indiferent de forma ei finală, ar fi total nejustificată. Discuția pe subiect este mai degrabă forțată de acele grupuri din Parlamentul European - în primul rând de PPE - care au susținut guverne față de care Comisia Europeană a început să ia măsuri. O astfel de rezoluție ar fi doar o acțiune în compensație. Nu cred că este de acceptat însă ca astfel de calcule politice să dicteze agenda Parlamentului European.

Guvernul de la București a fost prezent la Bruxelles în mod repetat, prin diverșii săi reprezentanți, pentru a avea un dialog normal cu forurile europene. Există totală deschidere din partea României către Bruxelles și ceea ce contează este continuarea acestui dialog.

Inclusiv președintele României, despre care nimeni nu poate spune că este prietenul Guvernului României sau coaliției de guvernare, a recunoscut că în țara noastră există o dezbatere politică normală. Prin urmare, mă aștept ca și PNL să recunoască acest lucru și să se opună ferm unei astfel de rezoluții.

În altă ordine de idei, nu cred că românii pot accepta ca un personaj precum Monica Macovei să pună în discuție România. Macovei este un eurodeputat care a făcut enorm de mult rău țării și nu mai trebuie lăsată să continue", a precizat Răzvan Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel