Pe cine și-ar dori Cătălin Predoiu în funcția de procuror general

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, susține că dacă ar fi fost în locul ministrului Justiției, Raluca Prună, ar fi gestionat cu totul diferit situația legată de demisia lui Tiberiu Nițu din funcția de procuror general al României. În plus, Cătălin Predoiu mai spune că, în opinia sa, ca fost ministru al Justiției, această funcție ar trebui ocupată de un procuror care cunoaște sistemul și este respectat în cadrul Ministerului Public.

Întrebat, joi, în cadrul unui interviu acordat DC News, dacă i-ar fi cerut demisia procurorului general în cazul în care era ministru al Justiției, Cătălin Predoiu a replicat: "Nu pot să spun acest lucru până nu văd lucrările de dosar. Doamna ministru a avut niște lucrări acolo și a avut o discuție cu procurorul general. Ce pot să spun, însă, că nu o trenam atât, nu o lungeam atât. Adică, ori o tranșam și spuneam «omul nu trebuie să-și dea demisia, am încredere în procurorul general», într-o formă diplomatică toată lumea înțelegea că nu-i dorești demisia, sau spuneam că sunt foarte îngrijorat de situația domnului procuror general. Sau poți să spui și mai mult: «da, i-am cerut demisia». Dar, rapid. Adică nu lași lucrurile 10 zile să plutească așa — «stați că văd, că discut». Îl chemi la minister pe scara principală când toată lumea e acolo, toată lumea înțelege de ce. Deci, o consultare delicată, de genul acesta, poți să o faci și fără, neapărat, să-l expui. Ori l-ai expus și ai încheiat discuția, ori îl consolidezi, ori îi ceri revocarea, dar o faci rapid", a precizat fostul ministru al Justiției.

[citeste si]

Totodată, liderul liberal a explicat și de ce nu crede în afirmațiile potrivit cărora Tiberiu Nițu ar fi fost "forțat" sau "șantajat" să demisioneze din funcția de procuror general. 

"Nu cred, pentru că vorbim de un stat în Uniunea Europeană, vorbim de procurorul general. Primul care ar fi trebuit să spună lucrurile acestea era el — «sunt șantajat, sunt presat sau nu știu ce». Dacă nu a spus-o înseamnă că nu există așa ceva. E procurorul general, adică iertați-mă, vă rog", a mai spus Predoiu, întrebat în legătură cu astfel de afirmații.

Ce spune Daniel Predoiu despre sugestia lui Băsescu cu Daniel Morar în fruntea Ministerului Public

Rugat să comenteze în legătură cu sugestia fostului președinte Traian Băsescu potrivit căreia Daniel Morar ar putea fi o variantă pentru funcția de procuroro general, Cătălin Predoiu a precizat: "Cred că domnul Morar s-a îndrăgostit de postul acela la Curtea Constituțională... Nu vreau să intru în pielea ministrului de Justiție. Dacă aș fi acolo, nu m-aș uita către Curtea Constituțională, m-aș uita către sistem, la un procuror care cunoaște sistemul. Un procuror care e la zi cu ultimele evoluții, care e respectat în sistem. E foarte greu să aduci într-un sistem de genul Ministerului Public un om care s-a îndreptat deja către alte sfere profesionale, alt etaj al sistemului", a conchis fostul ministru al Justiției. 

Vezi declarația fostului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, la minutul 58:41 al interviului: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel