PDL va ataca uninominalul la Curtea Constituțională

Deputatul Sulfina Barbu a anunțat că PDL va contesta la Curtea Constituţională Legea Ponta-Antonescu privind introducerea votului uninominal într-un singur tur, adoptată marţi de Camera Deputaţilor.

"PDL atacă la Curtea Constituţională legea care astăzi a fost votată de către USL în Camera Deputaţilor şi motivul principal este acela că nu a respectat voinţa suverană a poporului român, exprimată la referendum", a declarat Sulfina Barbu.

 Sesizarea de neconsituţionalitate a noii Legi electorale se va face în temeiul articolului 2 din Constituţie care stipulează că "suveranitatea naţională aparţine poporului român care o exercită prin organele sale reprezentative, precum şi prin referendum".

 Neconstituţionalitatea legii rezidă, în opinia democrat-liberalilor, în faptul că USL a respins amendamentele PDL la lege, amendamente care vizau reducerea numărului de parlamentari la 300, în concordanţă cu rezultatele referendumului din noiembrie 2009.

 "PDL nu a votat această lege pentru că nu doreşte să fie părtaş la falsificarea voinţei românilor", a spus Sulfina Barbu.

 Aceasta a arătat că legea uninominalului nu numai că nu reduce numărul parlamentarilor, ci îl creşte. "USL a votat pentru creşterea numărului de parlamentari. Nu vom avea 471 de parlamentari, ci minim 481", susţine Barbu.

 Proiectul prevede că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat, iar, suplimentar, în judeţele în care minorităţile au peste 7% reprezentare, acestea vor primi în plus un mandat de parlamentar.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel