PDL: Sorin Oprescu minte sau habar nu are care sunt obligaţiile sale de Primar General

14
14

Sorin Oprescu a declarat că Primăria Generală nu poate face nimic pentru renovarea faţadelor clădirilor, acesta fiind atributul ministerului Dezvoltării. Ca urmare a declarațiilor primarului general al Capitalei, PDL București a transmis un comunicat redacției De Ce New în care specifică că organizația a luat act cu deosebită surprindere de declarațiile Primarului General privind atribuțiile pe care le are în cazul reabilitării faţadelor clădirilor.

”Nimic mai fals! Conform, articolului 28 din legea 153/2011, privind creşterea calităţii arhitectural ambientale a clădirilor, Primarul General al Bucureştiului are următoarele obligaţii: „a) de a realiza identificarea şi inventarierea clădirilor; [...] b) de a realiza, prin intermediul instituţiei arhitectului-şef, stabilirea zonelor de acţiune prioritară şi elaborarea regulamentelor de intervenţie aferente acestora; c) de a notifica deţinătorii clădirilor inventariate; [...] d) de a monitoriza şi de a controla modul de realizare a lucrărilor de intervenţie; […] e) de a autoriza executarea lucrărilor de intervenţie, în condiţiile legii; f) de a participa la recepţia de la terminarea lucrărilor; g) […] de a contracta [...] proiectarea şi executarea lucrărilor de intervenţie, de a efectua recepţia la terminarea lucrărilor; […]”, se specifică în comunicat.

Organizația PDL a municipiului București dezaprobă modul în care edilul Capitalei încearcă să delimiteze de răspunderea  refacerii fațadelor clădirilor din oraș.

”Declaraţiile Primarului General prin care afirma că nu poate face nimic pentru refacerea faţadelor clădirilor din Capitală, atribuţiile fiind toate la sectoare sau MDRT, sunt fie minciuni sfruntate, care trădează religia în care trăieşte (fuga de răspundere), fie dovezi incontestabile ale faptului că Sorin Oprescu habar nu are ce trebuie să facă pentru Bucureşti. Aşa se face că a distrus zeci de clădiri de patrimoniu, de o valoare inestimabilă pentru Capitală. Primarul General vorbeşte ca să se afle în treabă, dezinformând aşa cum respiră, fără să aibă vreo remuşcare apoi.”

În finalul comunicatului, PDL București recomandă primarului Sorin Oprescu ce ar trebui să facă în viitor, pentru binele contribuabililor.

”PDL Bucureşti îi recomandă lui Oprescu să nu mai plece în concedii în mijlocul iernii, să pună burta pe carte şi să vadă în mod concret ce obligaţii are ca Primar General. Dacă nu doreşte acest lucru, atunci să-şi dea demisia, să-şi ceară scuze în faţa bucureştenilor pentru cei trei ani pe care i-a irosit, recunoscându-şi astfel incompetenţa crasă”, se arată în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel