PDL respinge devansarea alegerilor prezidențiale. Boc: "Sunt șmecheri"

Emil Boc
Emil Boc

Emil Boc, fostul președinte al PDL, susține că propunerea USL pentru devansarea alegerilor prezidențiale cu câteva luni e "o șmecherie". El adaugă că România ar ajunge într-o situație nemaiîntâlnită și anume să aibă timp de șapte luni doi președinți. 

Fostul lider al PDL, Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o coferință de presă, că USL vrea să îşi maximizeze şansa, prin tot felul de alternative, pentru funcţia de preşedinte al României.

"Bineînţeles că sunt şmecheri şi vor să îşi maximizeze sub orice formă alegerile prezidenţiale din 2014. În şmecheria lor, cei de la USL au două alternative: cea de alegere a preşedintelui prin intermediul Parlamentului, propusă de unii din PSD şi PNL, prin care îşi securizează funcţia de preşedinte pentru că au majoritate, dar au o problemă cu referendumul, sau soluţia să grăbească tot ce se poate grăbi, pentru că uzura guvernării se produce în fiecare zi şi cu cât mai repede ar avea loc alegerile prezidenţiale, cu atât ar avea mai mari şanse să le câştige. Nicăieri în lume nu am întâlnit o situaţie în care să fie ales preşedintele în luna mai şi să intre în exerciţiu în luna decembrie. Pentru că aşa s-ar întâmpla la noi, am avea şapte luni doi preşedinţi, unul în exerciţiu şi unul ales. Care ar avea legitimitate şi credibilitate în ţară? De la USL te poţi aştepta la orice", a spus Boc.

El a afirmat că doar în SUA preşedintele se alege în 3 noiembrie şi îşi intră în atribuţii în 20 ianuarie, "dar asta se face de 200 de ani".

"Să se aleagă în mai şi să intre în 20 decembrie, nu am întâlnit aşa ceva. Este produsul unui început de disperare în USL care îşi dă seama că începe să piardă teren în fiecare zi şi cu cât mai repede se fac aceste alegeri cu atât mai bine pentru a-şi maximiza şansele", a adăugat Boc.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel