PDL pune condiții pentru deschiderea dialogului cu USL

blaga
blaga

Președintele democrat liberalilor, Vasile Blaga, a declarat marţi că orice ”interpretare și contestaţie” a USL privind rezultatul referendumului este doar ”pierdere de timp”, întrucât, în opinia sa, au fost respectate regulile impuse de lege, menționând că PDL este dispus pentru inițierea unui dialog cu cei din Uniune dacă aceștia, ca primă condiție, renunță la încălcarea repetată a legii, recunosc rezultatul referendumului și nu mai fac deosebire între cetăţenii români în funcţie de opţiunea lor la referendum.

"Referendumul pentru demiterea preşedintelui României s-a încheiat. Au fost respectate regulile stabilite de lege, rezultatul este clar, cel pe care vi l-am anunţat încă de ieri dimineaţa, consultarea iniţiată de USL a fost respinsă de români. Noi nu facem deosebire între cei care au votat pentru suspendarea preşedintelui şi cei care au votat împotrivă sau nu au votat. Toţi şi-au respectat într-un fel sau altul voinţa şi noi respectăm acest lucru. În aceste condiţii ne aşteptăm ca instituţiile statului să facă paşii următori aşa cum sunt ei foarte bine stabiliţi de lege”, a declarat Vasile Blaga.

Liderul PDL a precizat că ”Preşedintele Traian Băsescu este îndreptăţit să îşi reia prerogativele” și a cerut USL ”să respecte prevederile legii aşa cum au fost ele stabile de la bun început şi acceptate de USL. Orice contestaţie cu privire la rezultatul referendumului, orice interpretare nu îşi are rostul. Ele trebuie să fie clare şi pentru USL aşa cum sunt pentru toţi cetăţenii României”, a mai adăugat democrat-liberalul.

În opinia democrat-liberalului, toate argumentele aduse de către liderii USL pentru a împiedica revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni se situează în afara legiii. ”Înţeleg disperarea unor lideri USL care au început să aibă probleme în propriile partide, însă ei trebuie să pună capăt acestui spectacol trist care nu face altceva decât să dăuneze stabilităţii economice şi imaginii ei în UE. Argumentele aduse de USL în ultimele 24 de ore se situează în afara prevederilor legale. Toate aceste argumente continuă din păcate atitudinea USL care a dorit la început să schimbe regulile în timpul jocului, iar acum doreşte să schimbe regulile după încheierea jocului”, a susținut Blaga.

Considerând că toate încercările USL de a valida referendumul ”nu sunt decât pierdere de timp şi noi semnale de instabilitate trimise de USL către mediile economice şi financiare”, preşedintele PDL solicită USL ,,să renunţe la orice intimidare la adresa judecătorilor CCR”.

,,USL trebuie să treacă în sfârşit la ceea ce trebuiau să facă încă de acum o lună, două, chiar trei de când au fost instalaţi. Trebuie să treacă la guvernarea ţării”, a spus Vasile Blaga, precizând că ,,PDL este dispus dialogului şi considerăm că prima condiţie pentru un dialog politic eficient este ca USL să renunţe la încălcarea repetată a legii, să recunoască rezultatul referendumului şi să nu mai facă deosebirea între cetăţenii români în funcţie de opţiunea lor la referendum”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel