PDL, lovitură dură pentru PSD. "Mândri că suntem români", INTERZIS

PDL a desființat campania Alianței PSD-UNPR-PC. După ce PNL a distrus o parte din afișele de campanie ale alianței, pe care apărea sigla USL, PDL a distrus ce-a mai rămas. 

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sibiu a admis, luni, plângerea depusă de Organizaţia Judeţeană a PDL prin care s-a solicitat obligarea Alianţei PSD-UNPR-PC să înlăture toate materialele de campanie electorală cu sloganurile "Mândri că suntem români" şi "România puternică în Europa". 

Judecătorul Dumitru Şomandră, membru BEJ Sibiu, a declarat, că Alianţa PSD-UNPR-PC poate să îşi păstreze neschimbate materialele electorale dacă va contesta decizia de la Sibiu la Biroul Electoral Central (BEC). De asemenea, dacă va pierde şi contestaţia la BEC, Alianţa PSD-UNPR-PC s-ar putea să nu mai trebuiască să îşi schimbe materialele publicitare pentru că se va termina campania electorală, scrie Agerpres. 

VEZI și: PSD îi traduce lui MRU sloganul "Mândri că suntem români"

Conform PDL, "aceste sloganuri inoculează ideea că doar cetăţenii care vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români şi că doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană. Aceste mesaje utilizate de Alianţa PSD-UNPR-PC induc sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor, incitând la discriminare. Acest fapt contravine art.30 al Constituţiei". 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27