PDL își lansează cu cântec candidații la Operă. Programul de guvernare, la BCU

ard
ard

PDL este hotărât să de o ripostă pe măsură USL cu privire la manifestările pentru lansarea candidaților de la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Liderii ARD au ales pentru acest eveniment Opera Română şi Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti, scrie rtv.net.

Potrivit informațiilor rtv.net, liderii ARD au convenit ca Opera Națională să fie locația pentru lansarea  candidaților alianței pentru alegerile parlamentare. Pe lângă simbolul cultural, clădirea din centrul Capitalei a fost aleasă datorită capacităţii de aproape 900 de locuri, în condiţiile în care la eveniment sunt aşteptate 800 de persoane.

Numărul de locuri a fost principalul impediment pentru a alege ca gazdă a evenimentului Ateneul Român. Clădire- simbol a Bucureştiului, Ateneul a fost propunerea discutată iniţial de către co-preşedinţii ARD, însă capacitatea de aproximativ 400 de persoane, nu s-a încadrat în calculele privind invitaţii.

Dacă în privinţa lansării oficiale a candidaţilor alianţa formată din PDL, PNŢCD şi FC a discutat cele două variante: Opera Naţională şi Ateneul Român, pentru prezentarea programului de guvernare s-a convenit fără prea multe dezbateri că locul potrivit este Biblioteca Centrală Universitară. Mai exact, aula corpului Fundaţie, aflat vizavi de Palatul Regal. Alegerea BCU este una firească nu doar prin prisma mesajului ci şi a faptului că directorul instituţiei este un apropiat al PDL. Mireille Rădoi, directorul BCU, numită în funcţie în timpul mandatului de ministru al Educaţiei al lui Daniel Funeriu, este fost membru al Organizaţiei PDL Bucureşti.

 Pentru lansarea programului de guvernare există însă şi o variantă de rezervă: aula unei universităţi bucureştene. În cazul în care se va apela la această variantă, PDL va face prima propunere Universităţii din Bucureşti (UB), al cărei rector este un apropiat al ARD. De altfel, Mircea Dumitru a fost prezent în urmă cu exact doi ani la lansarea Fundaţiei Creştin-Democrate, eveniment organizat de către Theodor Baconschi la... Ateneul Român.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel