PDL îl vrea din nou pe Blaga președintele Senatului

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat că a depus, vineri, la Curtea Constituţională, o sesizare privind hotărârea prin care Vasile Blaga a fost înlocuit de la şefia Senatului. În 3 iulie, liderul PDL Vasile Blaga a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului, în această poziţie fiind ales preşedintele PNL, Crin Antonescu.

[caption id="attachment_233974" align="alignnone" width="640"] Foto: Mediafax[/caption]

Democrat-liberalii au contestat hotărârea, de la începutul lui iulie, de înlocuire a lui Blaga, la CC, însă la acel moment a fost respinsă ca fiind inadmisibilă, în condiţiile în care guvernul luase prin ordonanţă de urgenţă competenţa de control a magistraţilor constituţionali în privinţa hotărârilor Parlamentului, notează "Gândul".

 "La acel moment Curtea nu avea competenţă, nu era îndreptăţită să se pronunţe pe hotărârile Parlamentului. Acum este o nouă reglementare", a explicat Rădulescu.

În ceea ce o priveşte pe Roberta Anastase, liderul  deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, pentru "Gândul", că nu s-a făcut o nouă sesizare la Curtea Constituţională.  "Nu este vorba numai de îndreptarea unui abuz, ci şi de contextul politic de acum. Vom discuta în Biroul Permanent Naţional", a spus Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel