PDL este acuzat că tergiversează vacantarea unui mandat de deputat la Cluj

Mircea Dușa
Mircea Dușa

Mircea Duşa, liderul grupului deputaţilor PSD,  consideră că democrat-liberalii amână nejustificat procedurile de vacantare a mandatului deţinut anterior de Palfi Zoltan, în încercarea de a amâna organizarea alegerilor pentru ocuparea locului de deputat de Cluj.

Subiectul colegiului din Cluj a fost adus în atenţia Biroului Permanent din Camera Deputaţilor de către independentul Mircia Giurgiu, care a trimis o scrisoare Robertei Anastase în care îi semnalează că locuitorii respectivului colegiu cer organizarea de alegeri pentru locul de deputat. Social-democraţii cred că preşedintele comisiei de validare a Camerei, Petru Călian (PDL), a amânat în mod nejustiificat raportul privind vacantarea postului astfel încât, la cinci săptămâni de la decesul lui Palfi Zoltan (UDMR), procedura de organizare a alegerilor în colegiul din Cluj nu a fost încă declanşată.

"Cred că PDL are un interes. Cei de la comisia de validare nici acum nu au întocmit raportul. Probabil că nu au candidat pentru colegiul din Cluj şi se feresc să vacanteze postul pentru că legea îi obligă să organizeze alegeri la 90 de zile după vacantare. Cred că trag de timp aşa cum au făcut în plen când, după păstrarea momentului de reculegere, a venit cineva să ne spună că domnul deputat nu e mort şi nu mai constatăm vacantarea", a declarat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

În schimb, omologul său de la grupul PDL, Mircea Toader, a negat că ar fi vorba de un demers deliberat şi a afirmat că nu ştie motivele pentru care comisia de validare nu a prezentat raportul. Toader a precizat că subiectul va fi discutat în şedinţa Biroului Permanent de miercuri, invitat fiind şi preşedintele comisiei de validare, Petru Călian care va explica motivele pentru care întârzie raportul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel