Urmărește emisiunea live


PDL, după întâlnirea cu Dragnea: Descentralizarea, o baronizare, un troc politic

Liviu Dragnea.jpeg
Liviu Dragnea.jpeg

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a întâlnit luni cu reprezentanții PDL, pentru a discuta cu privire la proiectul descentralizării. Democrat-liberalii transmit că nu vor susţine sub nicio formă iniţiativa, pe care o cataloghează ca fiind o „baronizare” şi un „troc politic PSD-PNL”.

„Nu suntem de acord cu asumarea, sub nicio formă. Ceea ce s-a făcut astăzi putea să se facă de-a lungul timpului. Ni s-a permis aşa, un fel de a face nişte amendamente pe acest proiect de lege în trei-patru zile, până la sfârşitul săptămânii, ca să intre apoi prin asumare. (...) În mod concret sunt foarte multe situaţii punctuale care vor crea mari probleme în această descentralizare, fiindcă este făcută cu anumiţi factori de răspundere de la nivelul ministerelor, cu anumite zone din administraţia locală, iar opinia, cel puţin a mea, personală, pe care mi-am şi manifestat-o, e că nu se face altceva decât o politizare. Numesc aceiaşi şefi din punct de vedere politic”, a spus Mircea Toader, citat de Mediafax.

El a atras atenția asupra faptului că resursele financiare sunt alocate în perspectiva bugetului pe 2014 pe standarde de cost, dar acestea nu sunt făcute.

„Nu va fi decât un fel de spoială, aşa, am dat practic administrarea la consiliile judeţene. Deci nu am făcut altceva decât am schimbat un şef cu alt şef. În mod normal nu este ceea ce ne-am dorit noi ca descentralizare”, a adăugat liderul deputaţilor PDL.

Baronizarea României

Senatorul PDL Alin Tişe susține că proiectul descentralizării propus de Liviu Dragnea este „o mare baronizare a României” şi un „troc politic între PSD şi PNL”.

„Nu poate fi făcută descentralizarea României fără o reformă administrativă reală. O reformă administrativă reală nu poate fi făcută fără regionalizarea României. Sunt proiecte care nu se pot face separat”, a declarat Alin Tişe.

El a menţionat că PDL a solicitat un pact naţional pe reforma admnistrativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel