PDL cere sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru vineri

PDL solicită pentru vineri sesiune extraordinară pentru citirea hotărârii Curții Constituționale privind invalidarea referendumului. Liderul  deputaţilor PDL, Mircea Toader, a precizat că PDL a strâns semnături în acest sens şi de la parlamentari ai minorităţilor şi ai UDMR.

 Potrivit lui Mircea Toader,  PDL va depune, joi,  cererea suplimentară de convocare a Parlamentului pentru citirea deciziei CC cu privire la referendum, la preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

 "Cei doi preşedinţi sunt obligaţi să ţină cont de solicitarea noastră şi să convoace sesiunea în cel mai scurt timp, vineri", a adăugat Toader.

 El a mai spus că potrivit regulamentelor celor două Camere,  PDL a strâns semnăturile de la o treime din numărul parlamnetarilor, inclusiv de la reprezentanţii minorităţilor şi ai UDMR.

"Partidul Democrat Liberal este în măsură să anunţe că a adunat numărul de semnături necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, având pe ordinea de zi citirea hotărârii Curţii Constituţionale privitoare la referendumul din 29 iulie", se arată într-un comunicat remis presei de PDL.

 Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că pentru joi, la orele 12,00, au fost convocate Birourile Permanente ale celor două Camere pentru a stabili ședința de plen reunit pentru citirea hotărârii Curţii Constituţionale privind referendumul.

 Este posibil ca din lipsă de cvorum în cadrul Birourilor Permanente,  ședința extraordinară a Parlamentului să nu poată fi convocată joi, astfel că revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni să mai fie amânată cu câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel