PDL atacă astăzi la CCR legea restituirii proprietăților

Blaga
Blaga

Președintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va depune luni la Curtea Constituțională contestația privind legea restituirii proprietăților, asumată săptămâna trecută de guvernul condus de Victor Ponta.

"Da (am finalizat sesizarea către CCR - n.r.). O vom discuta acum şi în conferinţa de presă domnul prim-vicepreşedinte Negoiţă va prezenta punctele principale ale contestării pe care noi o vom prezenta astăzi (luni - n.r.) Curţii Constituţionale şi, de asemenea, un proiect de moţiune simplă care ţine de companiile mari ale României", a spus președintele democrat-liberalilor, citat de Agerpres.

Guvernul României și-a asumat răspunderea săptămâna trecută în fața Parlamentului pentru legea privind compensarea ori restituirea proprietăților confiscate de stat înainte de 1989.

Premierul Victor Ponta a enumerat, într-o conferință de presă din 12 aprilie, principalele modificări aduse de noua lege a restituirii proprietăților: parcurile nu vor mai fi retrocedate, cesionarii nu mai pot primi despăgubiri în natură, iar clădirile în care îşi desfăşoară activitatea instituţiile publice vor fi retrocedate în natură, cu condiţia ca, pentru cel puţin 10 ani de la momentul retrocedării, proprietarul să fie de acord cu continuarea activităţii instituţiei; proprietarii ale căror dosare se vor judeca de acum înainte îşi vor primi despăgubirile  în bani începând cu 2017.

PDL a încercat atacarea legii printr-o moțiune de cenzură, împreună cu PP-DD, dar demersul a picat pentru că UDMR a refuzat să susțină inițativa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel