PDL amenință USL cu CCR. "Atacăm Constituția, dacă…"

blaga
blaga

Vasile Blaga amenință USL că CCR va respinge proiectul de revizuire al Constituției. Președintele PDL cere reluarea de la zero a discuțiilor. 

"Nu putem accepta ca în proiectul de revizuire a Constituţiei să nu fie prevăzut la obligatoriu decizia poporului luată la referendum: parlament unicameral şi 300 de membri. Nu suntem de acord ca regimul parlamentar să fie modificat pe şest. Adică să fim transformaţi, practic, în republică parlamentară, chiar dacă preşedintele este ales prin vot uninominal. Vă reamintesc, mai mult de jumătate din propunerile useliste se referă la restrângerea atribuţiilor preşedintelui", a susţinut preşedintele PDL, scrie România Tv.

În cazul în care proiectul de revizuire a Constituţiei rămâne în forma actuală, democrat-liberalii îl vor ataca la Curtea Constituţională, a avertizat Blaga. Președintele PDL a mai spus că USL va avea, și în cazul Constituției, "aceeaşi soartă" cu modificările Codului penal sau legea descentralizării, respinse de Curtea Constituţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel