Paul Stănescu: Ce cer ei e neconstituţional!

Rodica Mitu / 26 Martie 2018 / 11:52 Salveaza PDF Comentarii

Autorităţile locale sunt libere să stabilească nivelul de impozitare pentru clădiri, este neconstituţional ca Guvernul să stabilească o limită fixă, a spus, luni, vicepremierul Paul Stănescu.

'Este neconstituţional. Ne-au cerut autorităţile publice locale ca noi să stabilim o limită. Ştiţi bine că limita, dacă nu greşesc, este 0,08 (la sută - n.r.) până la 0,2 la clădirile rezidenţiale şi de 0,8 (la sută - n.r.) până la 1,2 - clădiri nerezidenţiale. Autorităţile ne-au cerut ca noi să stabilim o limită, dacă vreţi o limită fixă, eu le-am spus că nu sunt de acord cu ea, pentru că e de competenţa lor să facă lucru ăsta. În consiliile locale ei hotărăsc lucrul ăsta, nu noi hotărâm. Şi mi se pare o chestiune..., ce cer ei e neconstituţional în primul rând, să impui autorităţilor locale, tu, minister, sau Guvern, să le fixezi taxe. E o neînţelegere', a afirmat Paul Stănescu, înainte de şedinţa BPN al PSD, întrebat dacă impozitele pentru spaţiile de birouri şi locuinţe se vor majora.

[citeste si]

Vicepremierul a adăugat că, în opinia sa, ar trebui să rămână anumite limite în funcţie de care primăriile să hotărască nivelul de impozit. Întrebat dacă limita minimă nu ar trebui majorată, el a spus: 'Ei pot să facă lucrul acesta, nu Guvernul face lucrul ăsta, autorităţile locale pot face lucrul ăsta, sunt libere să facă lucrul ăsta, ei hotărăsc'. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28