Patzaichin, apel după eșecul sportului românesc: Cei care au greşit...

Ivan Patzaichin
Ivan Patzaichin

Legenda canotajului olimpic, Ivan Patzaichin, consideră că rezultatele obținute de țara noastră la Jocurile Olimpice de la Rio au arătat situația critică în care se află sportul românesc. Fostul medaliat cu aur olimpic cere salvarea sportului românesc în al 12-lea ceas, iar cei care au greșit să facă un pas înapoi.

Sportul are nevoie de soluţii de strategie la nivel naţional, pe un termen mediu sau lung, care să includă între altele investiţii, descoperirea campionilor în rândurile copiilor, redeschiderea campionatelor naţionale şcolare şi universitare, a declarat, vineri, Ivan Patzaichin, la RFI. Fostul mare sportiv a precizat, totodată, că peste 60 de personalităţi, între care Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Doina Melinte, Cristian Gaţu şi Ivan Patzaichin, au semnat un apel pentru salvarea sportului românesc, adresat preşedintelui, premierului şi Parlamentului.

"Eu zic că este al 12-lea ceas şi dacă nici acum nu facem ceva pentru sportul românesc, probabil că nu vom face niciodată", a transmis Ivan Patzaichin.

Mai mult, Ivan Patzaichin crede că "cei care au răspuns de sportul românesc în ultimii ani trebuie să dea cumva explicaţii (...). Vin şi alegerile la Comitetul Olimpic, trebuie schimbată echipa, trebuie să vină un suflu nou. Cei care au greşit trebuie să facă un pas înapoi", a mai adăugat Patzaichin.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel