Patru medalii pentru România, la Campionatele Europene de canotaj

8+1
8+1

Revenire în forță a echipajelor României de canotaj la Campionatele Europene de canotaj de la Varese (Italia). Sportivii români de canotaj au reușit să câștige patru medalii, din care două de aur, după ce la Jocurilor Olimpice, desfășurate anul acesta la Londra, România s-a întors fără nicio medalie la acest sport, lucru ce nu s-a mai întâmplat din 1968.

În prima probă a finalelor, organizate, duminică, la Campionatelor Euroepene de canotaj,  Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu au adus o medalie de aur la competiţia de dublu rame, pentru ca în finala de dublu vâsle, Maria Diana Bursuc şi Adelina Cojocariu, au obţinut medalia de bronz.

De asemenea, echipajul masculin al României de 4 rame fără cârmaci, format din Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie şi Florin Curuea a cucerit medalia de argint.

În ultimele finale ale competiției sportive de la Varese,  echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit, duminică, medalia de aur, în timp ce echipajul de 8+1 masculin s-a clasat pe ultimul loc în cursa câștigată de echipajul Poloniei.

Echipajul feminin 8+1 al României , alcătuit din Roxana Cogianu, Viorica Susanu, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Camelia Lupaşcu, Andreea Boghian, Rodica Şerban, Ioana Rotaru, Talida-Teodora Gîdoiu și-a adjudecat primul loc pe podium, ele fiind cronometrate cu timpul de şase minute, şase secunde şi 94 de sutimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel