EXCLUSIV  Patrimoniu BNR: Nici Ceauşescu, nici Dej nu s-au atins de el

BNR
BNR

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a povestit ce s-a întâmplat, în ultimele decenii, cu patrimoniul Băncii Naţionale. 

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat DC News, că pregăteşte o lucrare despre patrimoniul Băncii Naţionale, oferind, în exclusivitate pentru cititorii DC News, câteva repere din ceea ce s-a petrecut cu patrimoniul BNR în ultimele decenii. 

"Acum pot să vă dezvălui următoarele lucruri: că în vremea lui Gheorghiu Dej şi a lui Nicolae Ceauşescu, statul român nu s-a atins de patrimoniul Băncii Naţionale. Legile date în acest timp arată limpede că patrimoniul BNR  cele trei palate din zona Lipscani,  Parcul cu Platani, iar în ţară patrimoniile sunt mai largi pentru că sunt toate clădirile filialelor noastre: Iaşi, Timişoara, Craiova – nu a fost atins. 

Aurul, însă, intră la active şi este, totuşi, al ţării. Nu putem spune că e aurul BNR, dar Banca Naţională are drept deplin, prin lege, de a gestiona acest aur. [...]Dar clădirile sunt proprietatea Băncii Naţionale.[…] În regimul lui Gheorghiu Dej când s-au făcut nişte nenorociri şi în vremea lui Ceauşescu când a continuat o restrângere a drepturilor omului, totuşi tot ceea ce a însemnat activitate legiuitoare au avut o grijă ca Banca Naţională să nu fie atinsă. Însă s-au luat, fără niciun fel de acte, câteva proprietăţi, cum ar fi Parcul cu Platani", a declarat Adrian Vasilescu.

Urmăreşte aici dezvăluirile făcute de Adrian Vasilescu:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel