EXCLUSIV  Patologii grave pe creier care afectează tot mai mult tinerii. Dr. Cristian Mihalea explică intervenția minim-invazivă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Doctorul Cristian Mihalea a vorbit despre patologii grave pe creier, care afectează și tinerii din ce în ce mai mult, și care pot fi vindecate cu ajutorul noilor tehnologii. 

Anevrisme, malformațiile sau accidentele vasculare cerebrale pot fi tratate minim-invaziv cu ajutorul Neuroradiologiei Intervențională. Medicul Cristian Mihalea a explicat mai multe în exclusivitate la DC News și DC News TV

Sanador

”Neuroradiologia Intervențională este o ramură desprinsă din Radiologia Intervențională în urmă cu aproximativ 20 de ani din necesitatea Neoruchirurgiei de a rezolva unele patologii vasculare, care s-a dovedit și se dovedește și în prezent, ar fi foarte greu din punct de vedere tehnic de rezolvat. Intrăm în organism pe artera femurală, facem o puncție pe artera femurală, și cu anumite catetere reușim să ajungem la nivelul leziunilor vasculare cerebrale. Sunt mai multe tipuri de intervenții, dar ca patologii vorbim în primul rând de anevrismul cerebral, a doua patologie ca importanță este malformația cerebrală arterio venoasă au fistula durală cerebrală și a treia patologie de care putem vorbi este accidentul vascular cerebral ischemic, atunci când se înfundă un vas cerebral.

Tehnologia a evoluat în ultimii 20 de ani

Toate aceste trei patologii, vă dați seama că sunt în cutia craniană, sunt vasele de la nivel cerebral, undeva între creier și meninge, spațiul de manevră este foarte mic, vorbim de 2-3 milimetri, marja de eroare probabil că e de un milimetru, și atunci că este evident că Neuroradiologia Intervențională evoluând în ultimii 20 de ani foarte mult, primii 10 cu materiale de o calitate sau de o duritate mai mare, și acum cu materiale și device-uri de o finețe și de o calitate extraordinar de fină. De aceea, numărul de patologii sau numărul de cazuri pe care noi le putem rezolva este imens față de acum 10-15 ani. (...) Vorbim de intervenții pe vase de sânge care au minim 4-5 milimetri diametru și mergem până spre vase de 2-3 milimetri”, a declarat medicul Cristian Mihalea.                                                                                                                                                          

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel