Patinaj artistic: Evgeni Plushenko, pentru a șaptea oară campion european

plushenco
plushenco

Patinatorul rus, Evgeni Plushenko, a câștigat, sâmbătă, pentru a șaptea oară titlul de campion european la patinaj artistic, în cadrul competiției care se desfășoară la Sheffield, informează AFP.

Evgheni Pluşhenko, reprezentantul Rusiei la Campionatul European 2012 de patinaj artistic ce se desfășoară la Sheffield, a reușit să-și adjudece pentru a șaptea oară titlul de campion european.

După ce la programul scurt a obținut doar locul al doilea, la programul liber a strălucit devasându-i pe toți rivalii săi.

Cu un punctaj total de 261,23 de puncte, Evgheni Plușhenco s-a clasat  pe cea mai înaltă poziție a podiumului, câștigând medalia de aur.

Campionul european la patinaj artistic din 2012, Plușhenco a fost urmat de colegul și compatriotul său Artur Gacinski (246,27 puncte)  pe locul trei clasându-se francezul Florent Amodio (234,18).

Cu șapte titluri continentale câștigate, Evgheni Plușhenco se clasează doar pe locul al treilea într-un clasament al celor mai titrați patinatori europeni, în urma suedezului Ulrich Salchow, cu nouă titluri câștigate, și a lui Karl Schaefer, din Austria care a obținut opt medalii de aur la europene.

Zoltan Kelemen, reprezentantul României la Campionatul European de patinaj artistic, susținut în Anglia, s-a clasat pe locul al 14-lea cu un punctaj de 117,90 de puncte, reușind cea mai bună performanța a sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel