Pasionați feroviari, scrisoare către Leon Bărbulescu: Situație controversată

RailWay Headlines a publicat pe Facebook o scrisoare primită de la pasionații feroviari. 

Iată scrisoarea publicată:

”În atenţia: d-lui DIRECTOR GENERAL LEON BARBULESCU

STIMATE DOMNULE DIRECTOR GENERAL,

Suntem un grup de feroviari pasionaţi de trenuri, din zona feroviara de nord a tarii, din Regionala Iasi.

Vă felicităm pentru recenta numire in functie si speram ca lucrurile să se schimbe de acum în bine.

Cu această ocazie, am dori sa va aducem la cunostinta un aspect privind modul de gestionare al parcului si resurselor CFR Calatori, relevant pe langa celelalte aspecte negative privind igiena, curatenia din vagoane:

In ultima perioada, CFR Calatori declara o lipsa acuta de vagoane – cu toate acestea, fata de acest fapt suntem surprinsi sa constatam ca automotorul Desiro serie SR20D nr. 96-2055-0 / 96-2555-9 care a efectuat reparatia tip R8 si a fost predat catre Depoul Iasi in saptamana 06.05. – 09.05.2014 a fost retras din circulatie si indrumat recent spre a efectua din nou revizia R8 la societatea Remarul 16 Februarie Cluj. 

Ca vechi ceferisti, pasionati de aceasta activitate, nu intelegem aceasta decizie, pentru ca conform NF 67 – 006 / 2011, la pag. 10 se mentioneaza faptul ca revizia de tip R8 se efectueaza odata la 6 ani sau la 1.000.000 km + 10%. Despre acest automotor stim ca nu a efectuat mai mult de 400.000 de km si ca nu are probleme in exploatare, intrucat am circulat frecvent cu acest automotor si functioneaza impecabil.

Trebuie sa observam ca nici distanta parcursa si nici perioada de timp nu justifica scoaterea lui din exploatare si trimiterea la reparator in vederea efectuarii reparatiei R8 – standardul sus mentionat NF 67 – 006 / 2011 reglementand foarte clar aceste aspecte.

Apreciem ca aceasta hotarare a fost luata pentru a facilita o anumita societate in detrimentul societatii de stat CFR Calatori, care are trase pe dreapta zeci de astfel de automotoare, scadente la reparatia R8 – intr-un moment in care CFR Calatori are mare nevoie de vagoane – mai ales ca se apropie sarbatorile pascale.

Ca vechi feroviari, consideram ca trebuie sa luati masuri imediate pentru ca astfel de lucruri care aduc prejudicii societatii de stat CFR Calatori sa nu se mai intample.

Va uram mult succes in activitatea dumneavoastra !

Cu respect,
Pasionaţii Feroviari.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel