Paşcan (PMP): Raportul MCV, cel mai dur de până acum

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP), deputatul Marius Paşcan, a declarat joi, la Târgu Mureş, că votul de blam din Parlamentul European şi Raportul pe Mecanismul de Verificare şi Cooperarea (MCV), considerat cel mai dur de până acum, sunt un semnal adresat Guvernului României să oprească demersurile legislative care au afectat independenţa Justiţiei, aplicarea legii şi statul de drept.

'Ieri, Guvernul României a primit un vot de blam din Parlamentul Uniunii Europene. Raportul MCV, cel mai dur de până acum, şi rezoluţia adoptată concomitent sunt consecvente semnalelor de alarmă, constatărilor şi recomandărilor din ultimii doi ani, adresate României de Comisia Europeană, de Comisia de la Veneţia, de Parlamentul European şi de GRECO. Toate converg: Uniunea Europeană îi cere Guvernului şi Parlamentului României să oprească toate demersurile legislative care au afectat independenţa Justiţiei, domnia legii şi statul de drept. Am aflat, cu această ocazie, că statul paralel ocult cu care se luptă din răsputeri domnii Dragnea şi Tăriceanu nu sălăşluieşte doar în România, ci îşi întinde influenţa până la Bruxelles. Procurorii aceluiaţi stat paralel mondial, planetar, cu extindere cosmică îi cercetează penal pe domnii Dragnea şi Tăriceanu', a afirmat Paşcan, într-o conferinţă de presă.

Societatea românescă, guvernată prin crize

Deputatul PMP susţine că societatea românească este guvernată 'prin crize în toate domeniile de activitate', care reprezintă ameninţări pentru parcursul democratic al României şi că actuala guvernare ar fi distrus orice şansă a României de a scăpa de MCV şi de a intra în Schengen. 'Pe fond, situaţia politică, economică şi socială din România s-a degradat grav, câtă vreme actuala guvernare a generat o permanentă conflictualitate, incapacitate managerială, şi i-a ostilizat pe români, i-a radicalizat şi îndreptat pe unii împotriva celorlalţi, tocmai în anul aniversar al unirii naţiunii române, al Centenarului Marii Uniri. Vă bateţi joc de România şi de cetăţenii săi! Vă preocupă doar aservirea Justiţiei şi a tuturor instituţiilor statului de către puterea politică, precum şi modificarea legislaţiei, care ajunge să-i protejeze prioritar pe infractori. Mesajul Bruxelles-ului pentru Guvernul Dăncilă este clar: 'ori renunţaţi la legislaţia care pune sub control politic Justiţia, ori România va împărtăşi soarta Ungariei'. Aţi distrus orice şansă a României de a scăpa de MCV şi de a intra în Schengen iar prin acţiunile prim-ministrului Dăncilă este continuată strategia de şubrezire a statului şi a imaginii României în Europa', a adăugat Marius Paşcan. Parlamentarul PMP a mai arătat că situaţia economică a României se depreciază, iar măsurile populiste expun ţara în faţa unei posibile crize economice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel