Pârvulescu, TRANȘANT: Între Iohannis și Ponta, coabitare de RĂZBOI

Politologul Cristian Pârvulescu a comentat pentru Știrile PRO TV rezultatul alegerilor prezidențiale, fiind intervievat de Andreea Esca.

Andreea Esca i-a amintit lui Cristian Pârvulescu, aflat la Bruxelles, că, luni, Victor Ponta l-a felicitat din nou pe Iohannis, anunțând însă că nu demisionează din funcția de prim-ministru. Aceasta l-a întrebat pe politolog cum vede viitoarea colaborare dintre Iohannis și Ponta.

Citește și: DEMISIE DIN GUVERN. TEODOR MELEȘCANU ar renunța la șefia MAE 


"În primul rând, mă intreb ce fel de coabitare va fi între Iohannis și Ponta: va fi o coabitare de velur sau va fi o coabitare de război? Probabil în prima perioadă va fi o coabitare de velur, așa cum nu am cunoscut niciodată în timpul lui Traian Basescu. Klaus Iohannis este interesat ca acest Guvern să prezinte bugetul și să-l voteze, pentru că va fi un buget de austeritate, un buget cu multe tăieri, un buget în care vor scădea foarte mult cheltuielile publice. După aceea, adică dupa luna decembrie, dupaă luna ianuarie, putem intra într-o fază de coabitare de război. Sigur, noul PNL ar putea fi interesat să preia puterea mai devreme, dar, pentru moment, majoritatea parlamentară pare să reziste. Am auzit cu toții, astăzi (n.r. luni), declarațiile domnului Oprea, ale UDMR-ului, care susțin în continuare majoritatea. Deci, în acest moment, dar doar în acest moment, Victor Ponta și PSD-ul au încă o majoritate. Peste câteva săptămâni, anul viitor, în luna februarie, de exemplu, lucrurile se pot schimba", a declarat politologul pentru Știrile Pro Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel