Partidul Realitatea, SONDAJ. Câţi români votează partidul lui Cozmin Guşă

Mihai Ciobanu / 10 noi 2018 / 11:50 Salveaza PDF Comentarii
Sondaj de opinie
Descriere foto: Sondaj de opinie

Un sondaj CURS realizat la comanda GeoPol arată cum stă partidul Realitatea în percepţia publică la scurt timp după ce Cozmin Guşă a anunţat lansarea acestui proiect politic.

Un sodaj CURS realizat la comanda GeoPol scoate la iveală cifrele pe care le-ar obţine partidul Realitatea, formaţiunea a cărei lansare a fost anunţată în toamna acestui an de către echipa de la postul de ştiri Realitatea. Cozmin Gușă a anunțat intenția de a crea un nou partid cu numele de Realitatea și a depus deja solicitarea la tribunal. 

Sondajul a fost efectuat de catre CURS, la cererea GeoPOL, in perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenţi, metoda de culegere a datelor fiind faţă-n faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

”Am deja cei mai buni candidați la europarlamentare. Doi pe care i-am convins și pe al treilea urmează să-l conving și nimeni din mass-media și nici din politică n-o să spună că ăștia nu sunt cei mai buni candidați la europarlamentare”, a afirmat, recent, Gușă, într-un interviu acordat DC News.

"Scheletul acestui partid se bazează pe oameni din Realitatea şi pe oameni din mass-media locală. Este vorba de oameni care au ţinut steagul sus în judeţe, care au rămas printre ultimii mohicani care mai pot să vorbească liber", a mai declarat Cozmin Guşă despre partidul Realitatea. 

Principalele concluzii:

17 % dintre români ar vota lista Partidului Realitatea la alegerile europarlamentare din 2019, dintre care 4% vor vota cu siguranţă, iar 13% mai degraba ar vota; 20% dintre români mai degraba nu ar vota, în timp ce 35% nu ar vota cu siguranţă; 28% nu ştiu sau nu răspund.

22 % dintre români consideră că orientarea Partidului Realitatea ar trebui sa fie de centru, 16% cred  c-ar trebui sa fie de dreapta, în timp ce 8% susţin orientarea de stânga; 54% nu ştiu sau nu răspund.

38% dintre respondenţi cred că pe lista Partidului Realitatea pentru europarlamentare ar trebui sa fie profesionişti din diverse domenii, iar 18% consideră că pe listă ar trebui sa fie jurnalişti; 9% cred că oamenii de afaceri ar trebui să compună lista, în timp ce doar 8% propun politicieni pe listă.

38% dintre români susţin că Partidul Realitatea ar trebui să candideze singur în alegeri, 28% cred c-ar trebui să intre într-o alianţă politică sau electorală, iar 34% nu ştiu sau nu răspund.

În partea a doua a sondajului sunt prezentate date despre partidele cu care românii cred c-ar trebui să se alieze Partidul Realitatea, respectiv despre candidatul la prezidenţialele din 2019 pe care partidul ar trebui să-l susţină. De menţionat că datele sondajului arată că doar 30% dintre români au auzit despre decizia de înfiinţare a Partidului Realitatea în momentul culegerii datelor.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24