Partidul Mișcarea Populară a primit avizul Justiției

miscarea populara dc
miscarea populara dc

Partidul Mișcarea Populară a fost înregistrat, miercuri, în Registrul partidelor politice, prin decizia definitivă a Curții de Apel București. Tribunalul București a admis pe 16 decembrie înregistrarea PMP, dar hotărârea a fost atacată de Alianţa PPE-DE, Octavian Bot, Partidul Democrat Liberal şi Asociaţia Celor Care au Luptat în Revoluţia din Decembrie 1989 "Phoenix" Constanţa.

De astăzi, partea dreaptă a eșicherului politic cuprinde în mod oficial un nou partid.

"Astăzi, la mai bine de şase luni de la depunerea actelor la Tribunal pentru înregistrarea juridică drept partid politic, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile la Decizia de înregistrare a PMP. Pe cale de consecinţă, Decizia Tribunalului rămâne definitivă şi irevocabilă. Data de 29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a Partidului Mişcarea Populară!

De astăzi, PMP este, oficial, partid politic şi trece la o nouă etapă, cea a consolidării şi dezvoltării sale ca partid de centru-dreapta pe eşichierul politic al României. Ne reafirmăm acum ca fiind un altfel de partid, care îşi propune o altă cultură politică ca alternativă la actuala lipsă de viziune din spaţiul politic. Îi aşteptăm lângă noi pe toţi românii de bună credinţă, vrednici şi cinstiţi să ni se alăture în lupta noastră ca partid al clasei de mijloc, în slujba binelui comun", se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

Opt consilieri prezidențiali și de stat ai președintelui Traian Băsescu au fost eliberați ieri din funcție. Este de așteaptat ca aceștia să se înscrie în formațiunea aflată sub tutela șefului statului: Gabriel Berca, Adrian Rădulescu, Sebastian Lăzăroiu, Virgil Păunescu, Daniel Funeriu, Maria Bitang, Raluca Boboc și Andrei Moldoveanu. Ultimii trei sunt consilieri de stat.

Până la acest moment, reprezentanții Mișcării Populare au declarat că partidul va merge singur la alegerile europarlamentare, iar la prezidențiale îl va susține pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, președinte al Forței Civice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel