Partea nevăzută a traficului de organe. Francis Delmonico, expert mondial, despre premiera dintr-o țară

Francis Delmonico, unul dintre cei mai cunoscuți experți mondial în transplant, chirurg, profesor clinic, a vorbit despre traficul de organe la emisiunea Academia de Sănătate, transmisă simultan pe canele de Youtube și paginile de Facebook, ale DC News și DC Medical.

Expertul a explicat ce este traficul de organe, care sunt zonele lumii care sunt implicate în acest lucru, şi unde se situează România în raport cu acest fenomen.

"Prin definiţie, (.n. r. traficul de organe) implică o practică frauduloasă sau înşelătoare pentru cineva să vândă un rinichi sau să îi fie luat un rinichi fără aprobarea lor totală, fără a şti în ce se implică. Ar putea fi o răpire. Mijloacele prin care se obțin aceste organe sunt ilegale. Iar Consiliul Europei a definit traficul de organe ca implicând şi o tranzacţie monetrară, vânzarea unui organ. Cumpărarea sau vânzarea unui organ devine prin definiţie trafic de organe", detaliază prof. dr. Francis Delmonico.

Acest fenomen este răspândit pe glob, din India, Orient până în Filipine

"Se întâmplă în ţări ca India, Egipt, în Orientul Mijlociu. S-a întâmplat în China, Filipine, în Sri Lanka. Ştim de ţări în care singurul mod în care poţi face rost de un organ este să îl cumperi. Iar Consiliul Europei a făcut o declaraţie importantă, că vânzarea de organe trebuie să fie interzisă", afirmă specialistul.

Există o singură țară pe glob care are o legislație punitivă la adresa traficului de organe. 

Care este aceasta aflați pe DC MEDICAL.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel