EXCLUSIV  Partea neștiută despre Dumitru Pelican. "Merg până la capăt cu orice risc. Adevărul trebuie spus"

Dumitru Pelican. Mulți îl știu ca politician. În schimb, cei mai tineri habar nu au 'ce ascunde' în trecutul său.

Dumitru Pelican a fost crainic sportiv. 'Ascunde' o carieră în lumea presei. Înainte de a-l vedea, ascultătorii săi erau vrăjiți de vocea lui. Intervențiile sale la meciuri îi bucurau și îi țineau cu sufletul la gură pe iubitorii de fotbal. Dar nu a fost doar crainic sportiv, a scris și articole de medicină, a făcut cronică de teatru, conducând două cenacluri artistice de mare audiență. Totul până într-o zi când a pus capăt unei pagini de istorie personală. La 39 de ani, în 1997, s-a retras din lumea presei. Câțiva ani mai târziu s-a apucat de politică.

Sâmbătă, 25 februarie, când își sărbătorește ziua de naștere, am stat de vorbă cu Dumitru Pelican care ne-a povestit cum era pe vremea când toată lumea îl știa doar după voce.

"Îmi petrec ziua de naștere în familie. Spre seară, voi fi prezent la o emisiune la România TV. Este o zi normală. Sănătoși să fim! În rest, cu Dumnezeu înainte, să le trecem pe toate cu bine pentru că vin vremuri grele, dar mai trebuie să avem grijă și de sufletul nostru, de zile de naștere, de momente în familie", ne-a spus Dumitru Pelican.

Când vorbește despre radio i se umple glasul de bucurie.

"Până în 1997 am fost crainic sportiv la Radio România Actualități. Au fost anii tinereții mele, au fost ani frumoși. Radioul este instituția care m-a format. Aveam 18 ani, eram student în anul I la Facultatea de Biologie. Am devenit crainic, am obținut vorbirea liberă pe post. Cu radioul am cunoscut o lume întreagă. Îi mulțumesc acestei instituții care mi-a îndreptat pașii spre ceea ce se cheamă presă, știre. Radioul m-a învățat multe. Îi sunt veșnic recunoscător și am să-l iubesc câte zile îmi va da Dumnezeu", ne-a mai zis politicianul.

[citeste si]

La vârsta de 39 de ani a făcut o schimbare în carieră. A spus punct și de la capăt: "Am plecat din presă la 39 de ani. M-am ocupat de radio în anii tinereții. Am lăsat apoi locul altor tineri. După aceea am intrat în lumea afacerilor, iar în 2000 am devenit director la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. În 2012 am devenit senator. Am rămas în lumea politică, o lume dură în care ne aflăm și astăzi".

Momente grele

"Au fost multe momente grele, doar că eu am rămas demn, nu mă tem de nimic. Merg până la capăt, chiar dacă unii au încercat să mă oprească prin orice mijloace. Momente grele au fost când ne luptam cu acel regim portocaliu, când eram monitorizați, amenințați, vânați, filați, până la intimidare. Au fost momente asemănătoare și recent, în campania electorală, când primeam amenințări, dar de două-trei luni, Slavă Domnului, s-au oprit. Sunt călit și am considerat că toate trec. Dacă cineva crede că, la vârsta mea, pot să fiu intimidat cu astfel de mesaje, se înșeală. Merg până la capăt cu orice risc. Adevărul trebuie spus pentru că am câteva considerente: îmi iubesc țara și familia", a mai zis Dumitru Pelican pentru DC News.

Cei mai frumoși ani

"Cel mai frumos an a fost când am devenit tată, în 1990. S-a născut fiica mea Stela Stoicescu, în prezent este judecător. Și evident, la fel de frumos a fost și când a venit pe lume băiatul meu, Geo, student în anul II, la Drept, Universitatea din București. Vrea și el să urmeze cariera de magistrat a surorii sale. La fel de frumos a fost și anul când am devenit socru mic, în 2014. Au fost momente plăcute. Important este să avem echilibru să trăim cu demnitate și bucuriile, dar și înfrângerile", a conchis Dumitru Pelican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel