Parola: ”Bucuresti cu b mic”. Cum au primit jurnaliștii lui Băsescu dosarul plagiatului

basescu dosare
basescu dosare

Primul articol pe subiectul "Ponta plagiat" a apărut în revista Nature. În presa apropiată Cotroceniului s-a început însă mobilizarea încă din cursul zilei.  Câțiva jurnalişti, agreați de Palatul Cotroceni, au primit avertizări încă de la amiază că se pregăteşte lansarea unei informaţii bombă şi li s-a cerut să urmărească siteul Nature.com. În cursul zilei li s-a înmânat un stick parolat, iar parola urma să fie oferită seara.

În seara de luni, când a izbucnit scandalul, ei au difuzat aproape simultan aceleaşi informaţii. În articolul apărut în revista Nature, la ora 20:00, ora României, se preciza că sursa care a remis documentele era anonimă, dar în presa românească la ora 20:30 o parte din publicaţii deja aveau încărcate cele 155 de pagini de text ale demonstrației! Potrivit cotidianul.ro, unele persoane din redacția TVR Info aflaseră de scandal cu opt ore înainte ca Nature să publice articolul.

Iată filmul zilei de luni şi traseul informaţiilor:

ORA 17 - Mai multi jurnalişti apropiați preşedintelui sunt anuntaţi de la Palatul Cotroceni că vor primi documente extrem de importante. La ora respectivă nu li s-a spus exact despre ce subiect este vorba.

ORA 18:00 - La insistenţele jurnaliştilor, surse din Cotroceni le spun că este vorba despre documente care dovedesc că lucrarea de doctorat a lui Ponta este plagiată.

ORA 18.30 - Jurnalistii primesc un stick parolat şi li se transmite că vor primi şi parola la ora 20:00. Sunt sfătuiţi să urmărească în tot acest timp siteul revistei Nature.

ORA 20.30 - Jurnaliştii sunt sunați şi le comunică parola cu care pot deschide documentele de pe stick: bucuresti, precizându-li-se că "este cu b mic".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel