Adrian Severin, fără imunitate

Adrian-Severin-si-declaratia-de-avere
Adrian-Severin-si-declaratia-de-avere

Parlamentul Europeana a decis ridicarea imunităţii europarlamentarului român Adrian Severin, implicat în scandalul "bani contra amendamente" care a fost dezvăluit de publicaţia The Sunday Times la 20 martie.

Din momentul în care Parlamentul European transmite DNA-ului avizul favorabil solicitat de procurorii români încă din 5 aprilie, aceştia pot începe urmărirea penală. Din acest punct, anchetatorii pot desfăşura orice acte de procedură, interzise până acum prin regulamentul Parlamentului European întrucât infracţiunile pentru care este cercetat Severin au legătură cu atribuţiile sale de serviciu.

Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu, după ce, la 21 martie, publicaţia britanică Sunday Times l-a acuzat pe Adrian Severin că ar fi acceptat să primească bani ca să facă lobby pentru o serie de amendamente în Parlamentul European.

Tot scandalul a pornit de la un reportaj cu camera ascunsă, făcut de jurnaliştii de la Sunday Times, care s-au dat drept reprezentanţii unei firme. În înregistrare, Adrian Severin acceptă bani în schimbul promisiunii de a face lobby pentru o serie de amendamente în Parlamentul European. Europarlamentarul român s-a retras ulterior din grupul socialiştilor europeni, după ce liderul grupului, Martin Schultz, i-a cerut să demisioneze. În plus, Severin s-a autosuspendat şi din funcţiile deţinute în PSD.

Adrian Severin susţine că nu a făcut nimic ilegal în scandalul Sunday Times.

Citește și:

În cazul meu este o înscenare. Victima este opinia publică, la fel ca şi la Strauss-Kahn, afirmă europarlamentarul Adrian Severin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel