Deputații USR, cu măști pe față. Prima zi de sesiune parlamentară

usr
usr

Deputaţii USR au intrat, luni, în prima şedinţă de plen din sesiune, purtând măşti medicale, preşedintele partidului Dan Barna, precizând că acest gest este solidaritate cu 'zecile de mii de românii care au fost gazaţi şi bătuţi' la mitingul din 10 august.

”Gestul nostru este un gest pe care îl considerăm firesc de solidaritate cu zecile de mii de români care au fost gazaţi şi bătuţi în 10 august de către PSD, la ordinul lui Liviu Dragnea, evident şi încercarea de muşamalizare pe care o vedem că se construieşte uşor în fiecare zi. Nu trebuie să rămână aşa. USR în cadrul acestui parlament şi contăm pe întreaga opoziţie vom pune o presiune constantă pe clarificarea responsabilităţilor pentru că faptul că Liviu Dragnea a decis să-i gazeze pe români în încercarea de a transforma România în stat autoritar. Este un lucru care nu trebuie să rămână aşa. Şi purtăm aceste măşti în dorinţa de a arăta Românilor ce s-a întâmplat şi a arăta că noi, USR, şi toţi cetăţenii merită să fie reprezentaţi corect în acest Parlament şi purtăm acest mesaj al revoltei şi a sentimentului de neacceptat că organele unui stat, jandarmeria, a putut să bată şi gazeze cetăţenii unui stat pe care îl considerăm democratic”, a declarat Dan Barna.

A început sesiunea parlamentară

Camera Deputaţilor şi Senatul au început, luni, a doua sesiune parlamentară ordinară a anului, printre priorităţile legislative numărându-se noua lege a pensiilor, reexaminarea legii off-shore şi definitivarea modificărilor la Codul penal şi Codul de procedură penală după pronunţarea CCR asupra sesizărilor de neconstituţionalitate.

În prima şedinţă a fiecărei Camere se alege noua componenţă a Birourilor permanente, adică vicepreşedinţii, secretarii, chestorii acestor foruri. Alegerea membrilor Biroului permanent se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice şi negocierii liderilor de grupuri.

[citeste si]

Listele candidaţilor propuşi pentru Birourile permanente se supun în întregime votului Camerei Deputaţilor, respectiv Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel